skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bułkę z cukinii z mięsem mielonym w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Mięso mielone można stosować z dowolnego rodzaju mięsa. Do bułki biorę mieloną wieprzowinę. Mięso mielone najlepiej przygotować samodzielnie, przepuszczając mięso przez maszynkę do mięsa.
Krok 2:
Umyj cukinię. W razie potrzeby obierz. Zetrzyj cukinię na grubej tarce do przestronnej miski. Zwykle z cukinii pojawia się sok. Musi być osuszony. Możesz nawet wycisnąć trochę miąższu, aby w rolce nie było nadmiaru wilgoci.
Krok 3:
Do startej cukinii dodaj jajka i 2 łyżki majonezu. Wszystko wymieszaj, aż będzie gładkie. Dodaj trochę soli i przyprawy do smaku. Pamiętaj, że majonez jest już trochę słony. Być może sól w ogóle nie będzie potrzebna.
Krok 4:
Dodaj trochę mąki i wymieszaj z ciastem z cukinii.
Krok 5:
Blachę do pieczenia (23 * 28 cm) przykryj pergaminem lub matą do pieczenia i posmaruj olejem roślinnym. Masę cukinii równomiernie rozprowadzić na całej blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.
Krok 6:
W tym czasie przygotuj nadzienie. Połącz mięso mielone z tartym serem. Dodaj posiekane warzywa i trochę majonezu. Do smaku dodaj sól i przyprawy.
Krok 7:
Wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie. Nadzienie mięsne jest dość gęste, ale majonez nadaje mu trochę soczystości.
Krok 8:
Wyjmij omlet z cukinii z piekarnika i równomiernie rozprowadź na nim nadzienie mięsne. Zwiń wszystko w bułkę.
Krok 9:
Umieść rolkę z powrotem na blasze do pieczenia i włóż z powrotem do piekarnika na kolejne 30 do 40 minut.
Krok 10:
Wyjmij gotową bułkę z piekarnika. Przyrumienił się i stał się bardzo apetyczny. Pokrój bułkę na kawałki, połóż na talerzu i podawaj. Bardzo smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
która cukinia będzie najlepsza? Wybierz młode owoce o delikatnej skórce. Umyj je i obierz. Nie trzeba ciąć bardzo cienkiej skóry. Jeśli używasz bardziej dojrzałej cukinii, odetnij grubą skórkę i wytnij środek z nasionami.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g