skład / składniki
metoda gotowania
zaczynamy przygotowywać tę pyszną sałatkę od tego, że moja wieprzowina (i potrzebujemy miąższu), po czym ręcznikiem papierowym osuszamy wilgoć i kładziemy mięso na desce do krojenia. Trochę bij mięso specjalnym młotkiem.
obierz czosnek i pokrój w kostkę. Umieść patelnię na wystarczająco dużym ogniu, wlej oliwę z oliwek, dobrze ją podgrzej. Włóż czosnek do oleju, smaż, mieszając, aż pachnie, a następnie usuń czosnek z patelni. Następnie włóż mięso na patelnię i smaż na złoty kolor. Nie zapomnij czasami mieszać.
następnie połóż mięso na talerzu, posyp solą, czarnym pieprzem i mieloną papryką. Mieszamy, aby sól i przyprawy były równomiernie rozłożone na mięsie. Gdy mięso trochę ostygnie, pokrój je w kostkę.
kładziemy mostek na desce do krojenia i kroimy w te same kostki, co smażone mięso. Drobno posiekaj korniszony. Po umyciu i osuszeniu jabłek serwetkami papierowymi, wycięciu rdzenia, a następnie posiekaniu miąższu w tej samej słomce co korniszony.
umyj zieloną cebulę, rozłóż ją na warstwie ręczników papierowych, osusz wilgoć na wierzchu. Wycinamy białą część pierścieniami, wycinamy również zielone pióra. Łączymy oba rodzaje mięsa w salaterce, posiekaną zieloną cebulę, korniszony, jabłka.
w osobnej misce połącz majonez, musztardę Dijon i sok z cytryny. Wszystko dobrze wymieszaj. Na porcjowanych talerzach kładziemy wstępnie umyte i wysuszone liście sałaty, układamy na nich naszą sałatkę, a na wierzch podlewamy ją dressingiem. Możesz podać sos osobno w sosie, aby podlać sałatkę tuż przed użyciem.
sałatka jest gotowa do podania!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal / 100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Korniszony - 28 kcal/100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal/100g
- Boczek wieprzowy - 155 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g