skład / składniki
metoda gotowania
to danie jest przygotowywane z makaronem ryżowym. Ale to nie jest warunek wstępny. Ten makaron można zastąpić dowolnym innym makaronem według własnego uznania. Wystarczy go ugotować zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
1. Przygotuj niezbędne składniki:
- rozmrażamy obrane krewetki;
- pieczarki myjemy, kroimy w cienkie plasterki;
- obieramy cebulę, kroimy w półpierścienie;
- paprykę Jalapeno myjemy pod bieżącą wodą, kroimy w plasterki bezpośrednio z nasionami;
- marchewki obieramy, myjemy, pocieramy;
- obieramy czosnek, przepuszczamy przez prasę;
- umyj liście bazylii, osusz, pokrój w paski;
- umyj pomidory koktajlowe, pokrój je na pół.
2. Wlej wodę do rondla (wystarczą 2 litry), Wyślij do ognia. Doprowadź wodę do wrzenia.
3. Następnie wyłącz ogień, włóż do niego makaron ryżowy. Pozostaw na 8-10 minut. Następnie spuść wodę, wrzuć makaron do durszlaka.
4. Wlej sok z cytryny do miski. Tutaj wlej cukier i dodaj sos teriyaki. Mieszać.
5. Wlej olej roślinny do patelni woka, Wyślij do ognia. Rozłóż grzyby i cebulę, gotuj przez 2 minuty, ciągle mieszając.
6. Następnie dodaj Jalapeno, marchewkę, czosnek i bazylię, nie zapomnij wymieszać. Po 30 sekundach możesz dodać krewetki.
7. Gotuj krewetki przez około 3-4 minuty, aż zmienią kolor. Wlej składniki wcześniej przygotowanym sosem.
8. Następnie włóż gotowy makaron ryżowy do woka. Wymieszaj, zdejmij z ognia.
9. Gotowe danie uzupełniamy pokrojonymi pomidorami koktajlowymi.
jedz, gdy danie jest gorące! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Sos Teriyaki - 89 kcal/100g