skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj mięso, osusz ręcznikami papierowymi, wykonaj nakłucia nożem na całej powierzchni kawałka.
2. Obierz czosnek, pokrój każdy ząbek wzdłuż na kilka części.
3. Na talerzu połóż przyprawy i zioła: czerwony pieprz, czarny pieprz, suszoną bazylię, a także dodaj sól, wymieszaj.
4. Obtocz talerze czosnku w powstałej suchej pikantnej mieszance i posyp je mięsem.
5. Posmaruj mięso ze wszystkich stron musztardą i posyp pozostałą mieszanką przypraw.
6. Przygotowane mięso włożyć do plastikowego pojemnika o odpowiedniej wielkości, przykryć pokrywką i wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin.
7. Zawiń marynowane mięso w folię, spróbuj dobrze ścisnąć wszystkie krawędzie. Umieść paczkę w żaroodpornej formie i wyślij ją do piekarnika.
8. Ustaw temperaturę na 180 stopni i piecz mięso przez półtorej godziny, po czym zmniejsz temperaturę o 20 stopni i piecz przez kolejne 15 minut. Pod koniec wyznaczonego czasu nie spiesz się, aby wyjąć mięso z piekarnika, odstaw na godzinę lub drugą, a następnie ostrożnie spuść sok mięsny uwolniony podczas gotowania, przyda się do innych potraw.
9. Zawiń wieprzowinę w folię i wyślij do lodówki na 24 godziny.
wynik jest godny podziwu! Tak smaczne, że nie można opisać słowami!
jedz dla zdrowia i gotuj więcej!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g