faszerowana papryka z mielonym mięsem, ryżem i serem w powolnej kuchence

Przygotuj paprykę na obiad w powolnej kuchence - to łatwe i pyszne! Powolna kuchenka jest doskonałym pomocnikiem w kuchni. Szybkie przygotowanie owsianki na śniadanie, pyszny lunch lub kolację to bułka z masłem! Pomoże też w przygotowaniu świątecznego stołu. Dziś dzielę się z wami przepisem na nadziewane papryki duszone w powolnej kuchence. To jest pyszne!
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 4 g
tłuszcze 43 % 9 g
węglowodany 38 % 8 g
131 kcal
IG: 38 / 63 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 10 min

umyj marchewki, obierz, zetrzyj na grubej tarce. Usuń łuskę z cebuli, drobno posiekaj. Umyj również pomidory, zanurz je we wrzącej wodzie na kilka minut (nie zapomnij najpierw przeciąć ich na krzyż), usuń skórkę. Następnie pokrój je na pół, usuń łodygi.

wlej olej do miski wolnowaru. W trybie " smażenie "(kto nie ma - "pieczenie") rozgrzej olej, włóż do niego cebulę. Po usmażeniu dodaj marchewki. Kontynuuj smażenie przez 5 minut, a następnie ułóż pomidory pokrojone na kawałki. Gotuj mieszaninę przez 10-15 minut.

w tym czasie możesz zrobić nadzienie. Włóż mięso mielone do miski. Opłucz ryż w siedmiu wodach, dodaj go do mięsa mielonego.

włóż połowę smażonych warzyw do miski z mielonym mięsem i ryżem. Wlej sól i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszaj.

umyj paprykę, odetnij pokrywki łodygami, usuń nasiona. Napełnij przygotowaną paprykę mięsem mielonym, a następnie włóż do miski multicookera do pozostałych warzyw. Umieść je nadzieniem do góry ciasno do siebie.

teraz przejdźmy do sosu, w którym papryka będzie gotowana. Włóż śmietanę, sól, pieprz do wody. Dobrze wszystko wymieszaj.

papryka w misce multicookera zalać sosem, dodać liść laurowy. Drobno posiekaj czosnek i zioła, włóż również do miski.

zamknij pokrywkę multicookera, włącz tryb "Pieczenie"na 1 godzinę.

papryka jest gotowa! Ale jeśli chcesz mieć ładną skórkę z sera na wierzchu, musisz ją przetrzeć, położyć na wierzchu i włożyć paprykę na 5 minut do nagrzanego piekarnika. Możesz również zrobić, jeśli zajdzie potrzeba podgrzania papryki (w takim przypadku trzymaj je w piekarniku trochę dłużej).

podawaj gotową paprykę z ulubionym sosem, takim jak keczup. To danie doskonale komponuje się również ze śmietaną.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy