skład / składniki
metoda gotowania
umyj marchewki, obierz, zetrzyj na grubej tarce. Usuń łuskę z cebuli, drobno posiekaj. Umyj również pomidory, zanurz je we wrzącej wodzie na kilka minut (nie zapomnij najpierw przeciąć ich na krzyż), usuń skórkę. Następnie pokrój je na pół, usuń łodygi.
wlej olej do miski wolnowaru. W trybie " smażenie "(kto nie ma - "pieczenie") rozgrzej olej, włóż do niego cebulę. Po usmażeniu dodaj marchewki. Kontynuuj smażenie przez 5 minut, a następnie ułóż pomidory pokrojone na kawałki. Gotuj mieszaninę przez 10-15 minut.
w tym czasie możesz zrobić nadzienie. Włóż mięso mielone do miski. Opłucz ryż w siedmiu wodach, dodaj go do mięsa mielonego.
włóż połowę smażonych warzyw do miski z mielonym mięsem i ryżem. Wlej sól i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszaj.
umyj paprykę, odetnij pokrywki łodygami, usuń nasiona. Napełnij przygotowaną paprykę mięsem mielonym, a następnie włóż do miski multicookera do pozostałych warzyw. Umieść je nadzieniem do góry ciasno do siebie.
teraz przejdźmy do sosu, w którym papryka będzie gotowana. Włóż śmietanę, sól, pieprz do wody. Dobrze wszystko wymieszaj.
papryka w misce multicookera zalać sosem, dodać liść laurowy. Drobno posiekaj czosnek i zioła, włóż również do miski.
zamknij pokrywkę multicookera, włącz tryb "Pieczenie"na 1 godzinę.
papryka jest gotowa! Ale jeśli chcesz mieć ładną skórkę z sera na wierzchu, musisz ją przetrzeć, położyć na wierzchu i włożyć paprykę na 5 minut do nagrzanego piekarnika. Możesz również zrobić, jeśli zajdzie potrzeba podgrzania papryki (w takim przypadku trzymaj je w piekarniku trochę dłużej).
podawaj gotową paprykę z ulubionym sosem, takim jak keczup. To danie doskonale komponuje się również ze śmietaną.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g