skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne składniki. Gotuj ryż do połowy ugotowany. Z wieprzowiny robimy mięso mielone, sól, pieprz do smaku.
Krok 2:
Z papryki odetnij pokrywkę z boku, pozostawiając ogon. Połóż pieprz na stole, aby zrozumieć, jak lepiej leży, i odetnij go od góry. Ostrożnie wybierz wnętrze. Następnie blanszuj paprykę we wrzącej wodzie przez kilka minut.
Krok 3:
Nadzienie jest tradycyjne-mięso mielone (można kurczaka) smażyć na patelni z drobno posiekaną cebulą, dodać ugotowany ryż, sól, pieprz i wypełnić naszą paprykę powstałą mieszanką.
Krok 4:
Na patelni usmażyć cebulę, dodać marchewkę, czosnek i dusić pod pokrywką przez 5-6 minut. Rozłóż warzywa na farszu.
Krok 5:
Wlej trochę wody na blachę do pieczenia, włóż paprykę i włóż do piekarnika do pieczenia w temperaturze 180* około 30 minut, aż się zrumieni.
Krok 6:
To wszystko, nasz pieprz jest gotowy, bardzo wygodny do jedzenia, możesz nawet użyć rąk do ogona. Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g