faszerowana papryka pieczona w piekarniku z mięsem

jasne, piękne i pyszne danie na rodzinny obiad! W sezonie słodkiej papryki zdecydowanie musisz spróbować jej upieczonej. Przekąska z papryki pieczonej w piekarniku okazuje się jasna, piękna, bardzo apetyczna. Zaskoczy cię i jednocześnie zachwyci swoim smakiem.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 4 g
tłuszcze 18 % 4 g
węglowodany 64 % 14 g
101 kcal
IG: 38 / 62 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne składniki. Gotuj ryż do połowy ugotowany. Z wieprzowiny robimy mięso mielone, sól, pieprz do smaku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Z papryki odetnij pokrywkę z boku, pozostawiając ogon. Połóż pieprz na stole, aby zrozumieć, jak lepiej leży, i odetnij go od góry. Ostrożnie wybierz wnętrze. Następnie blanszuj paprykę we wrzącej wodzie przez kilka minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Nadzienie jest tradycyjne-mięso mielone (można kurczaka) smażyć na patelni z drobno posiekaną cebulą, dodać ugotowany ryż, sól, pieprz i wypełnić naszą paprykę powstałą mieszanką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na patelni usmażyć cebulę, dodać marchewkę, czosnek i dusić pod pokrywką przez 5-6 minut. Rozłóż warzywa na farszu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej trochę wody na blachę do pieczenia, włóż paprykę i włóż do piekarnika do pieczenia w temperaturze 180* około 30 minut, aż się zrumieni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    To wszystko, nasz pieprz jest gotowy, bardzo wygodny do jedzenia, możesz nawet użyć rąk do ogona. Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy