prosty przepis na bakłażan nadziewany warzywami i ziołami

zdrowe, smaczne i apetyczne bakłażany z warzywami nadają się na obiad. Bakłażany są używane do przygotowywania potraw różnych kuchni narodowych, w tym tadżyckiej. Ten przepis kulinarny przeczytałem w magazynie dla kobiet. Wszystko jest bardzo proste, ale jednocześnie piękne i smaczne. Moja rodzina uwielbiała to danie. Radzę gotować.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 38 % 5 g
węglowodany 54 % 7 g
69 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

weź średniej wielkości bakłażana. Powinny być równe. Nie kupuj małych i zakrzywionych warzyw do przepisu kulinarnego "bakłażan nadziewany warzywami". Nie nadają się do tego dania. Więc pokrój bakłażana na pół. Musisz ciąć wzdłuż. Powinieneś dostać dwie wydłużone połówki, obierz każdą z nich, a raczej oczyść ją z nasion.
w osobnym pojemniku przygotuj mięso mielone, którym będziesz faszerować bakłażany. Aby to zrobić, weź cebulę, marchewkę, pomidory, czosnek i zioła. Umyj je, wyczyść, co jest potrzebne i usmaż na gorącym oleju. Dodaj zioła i czosnek. Nadziewaj bakłażany tym mięsem mielonym. Połóż je na patelni. Dodaj tam wodę i gotuj bakłażany na małym ogniu, aż będą ugotowane.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy