prosty przepis na bakłażan nadziewany warzywami i ziołami
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
weź średniej wielkości bakłażana. Powinny być równe. Nie kupuj małych i zakrzywionych warzyw do przepisu kulinarnego "bakłażan nadziewany warzywami". Nie nadają się do tego dania. Więc pokrój bakłażana na pół. Musisz ciąć wzdłuż. Powinieneś dostać dwie wydłużone połówki, obierz każdą z nich, a raczej oczyść ją z nasion.
w osobnym pojemniku przygotuj mięso mielone, którym będziesz faszerować bakłażany. Aby to zrobić, weź cebulę, marchewkę, pomidory, czosnek i zioła. Umyj je, wyczyść, co jest potrzebne i usmaż na gorącym oleju. Dodaj zioła i czosnek. Nadziewaj bakłażany tym mięsem mielonym. Połóż je na patelni. Dodaj tam wodę i gotuj bakłażany na małym ogniu, aż będą ugotowane.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g