makrela z pomidorami sałatka rybna na zimę
skład / składniki
30
porcje:
metoda gotowania
1. Wypatrosz i obierz makrele, usuń płetwy, ogon i pokrój na wygodne kawałki. Ugotuj rybę w osolonej wodzie. Następnie w razie potrzeby podziel gotową rybę na kawałki i usuń kości, jeśli chcesz.
2. Przełóż pomidory przez maszynkę do mięsa, Strumok lub posiekaj blenderem. Resztę warzyw umyj, obierz i pokrój, jak chcesz.
3. Włóż wszystkie warzywa do rondla, zagotuj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Następnie dodaj rybę i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 30 minut. Następnie spróbuj, doprowadź do smaku.
4. Ułóż gotową sałatkę w sterylnych słoikach, przykryj sterylnymi pokrywkami, Odwróć, zawiń, ostudź.
przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g