makrela z pomidorami sałatka rybna na zimę

ryba na zimę z warzywami-udany przepis! Do ziemniaków, studencie! Pyszne! I to prawda, zwiń makrelę z warzywami - i nie będziesz potrzebować żadnych konserw! Bardzo smaczna ryba!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 5 g
tłuszcze 33 % 5 g
węglowodany 33 % 5 g
87 kcal
IG: 80 / 0 / 20

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 45 min

1. Wypatrosz i obierz makrele, usuń płetwy, ogon i pokrój na wygodne kawałki. Ugotuj rybę w osolonej wodzie. Następnie w razie potrzeby podziel gotową rybę na kawałki i usuń kości, jeśli chcesz.
2. Przełóż pomidory przez maszynkę do mięsa, Strumok lub posiekaj blenderem. Resztę warzyw umyj, obierz i pokrój, jak chcesz.
3. Włóż wszystkie warzywa do rondla, zagotuj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Następnie dodaj rybę i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 30 minut. Następnie spróbuj, doprowadź do smaku.
4. Ułóż gotową sałatkę w sterylnych słoikach, przykryj sterylnymi pokrywkami, Odwróć, zawiń, ostudź.
przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy