Roladki wieprzowe nadziewane w piekarniku

z grzybami i serem, świąteczne i niesamowicie pyszne! Przygotuj te bułki wieprzowe nadziewane serem i grzybami na obiad lub lunch w piekarniku. Możesz eksperymentować z nadzieniem i oprócz tych produktów dodać do niego na przykład drobno startą marchewkę i ulubione przyprawy do smaku.
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 56 % 20 g
tłuszcze 39 % 14 g
węglowodany 6 % 2 g
221 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bułki wieprzowe nadziewane serem i grzybami w piekarniku? Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Do rolek wziąłem cztery kawałki schabu o szerokości około 2-3 cm, możesz użyć szyi wieprzowiny. Grzyby w puszkach są odpowiednie lub możesz wziąć świeże grzyby.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jeśli masz schab na kości, Wytnij kości i dobrze ubij miąższ młotkiem. Dla wygody podczas ubijania umieść kawałek mięsa w celofanowej torbie, aby nie było dodatkowych rozprysków, a Twoja kuchnia pozostanie tak czysta, jak to tylko możliwe. Im cieńszy kawałek mięsa wyjdzie, tym wygodniej będzie zrobić z niego bułki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz i zetrzyj czosnek na drobnej tarce lub przełóż przez prasę do czosnku. Dodaj połowę porcji kwaśnej śmietany do czosnku, szczyptę soli i wszystko dobrze wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokryj każdy kawałek mięsa cienką warstwą powstałej mieszanki. Pozostaw na chwilę, wystarczy 10-15 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W międzyczasie przygotuj nadzienie. Pokrój pieczarki w puszkach na małe fragmenty. Cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na patelni z grubym dnem rozgrzej olej roślinny. Wyślij grzyby i cebulę do smażenia. Gotuj na dużym ogniu, aż uzyskasz złoty odcień. Nie zapomnij okresowo mieszać, w przeciwnym razie nadzienie się spali. Gotowałem przez około 5 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj mąkę do patelni i wymieszaj wszystko od razu, aby uniknąć grudek. Po minucie wyślij 1-1, 5 łyżki. śmietana do nadzienia i sól do smaku. Wymieszaj, po kilku sekundach wyjmij patelnię z pieca.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż mięso kotletowe na powierzchni stołu kuchennego, posyp równomiernie zmielonym czarnym lub ziele angielskie, rozłóż nadzienie grzybowe na wierzchu równą warstwą. Wyszło mi 1 łyżka stołowa ze zjeżdżalnią na każdy kawałek.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zwiń wieprzowinę w bułkę. Zrób to samo z pozostałymi kotletami i nadzieniem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ułóż gotowe bułki wieprzowe w naczyniu do pieczenia. Nie smaruję dna formy olejem roślinnym, podczas pieczenia powstaje wystarczająca ilość z nadzienia i kwaśnej śmietany, więc bułki się nie palą.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wyślij formę do piekarnika, ustaw tryb "góra-dół" i piecz w temperaturze 180-220 stopni przez około godzinę (w zależności od możliwości piekarnika). Następnie posyp bułki startym serem i wyślij ponownie do pieczenia przez 7-10 minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Udekoruj gotowe danie świeżymi, drobno posiekanymi ziołami.

aby bułki były jak najbardziej soczyste, przed pieczeniem przykryj formę folią. Gotuj w ten sposób przez 30-40 minut, następnie usuń folię i piecz, aż będzie miękka i złocista. Zwykle do gotowania rolek nie używam folii.

opcjonalnie możesz wykluczyć Krok 3 i 4, A kawałki kotletów tylko lekko posolić i pieprzyć. Wtedy gotowe bułki będą nieco mniej tłuste i bez smaku czosnku.

smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Schab surowy wędzony - 469   kcal/100g
  • Schab - 242   kcal/100g
  • Pieczarki w puszkach - 12   kcal/100g

Podobne przepisy