skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bułki wieprzowe nadziewane serem i grzybami w piekarniku? Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Do rolek wziąłem cztery kawałki schabu o szerokości około 2-3 cm, możesz użyć szyi wieprzowiny. Grzyby w puszkach są odpowiednie lub możesz wziąć świeże grzyby.
Krok 2:
Jeśli masz schab na kości, Wytnij kości i dobrze ubij miąższ młotkiem. Dla wygody podczas ubijania umieść kawałek mięsa w celofanowej torbie, aby nie było dodatkowych rozprysków, a Twoja kuchnia pozostanie tak czysta, jak to tylko możliwe. Im cieńszy kawałek mięsa wyjdzie, tym wygodniej będzie zrobić z niego bułki.
Krok 3:
Obierz i zetrzyj czosnek na drobnej tarce lub przełóż przez prasę do czosnku. Dodaj połowę porcji kwaśnej śmietany do czosnku, szczyptę soli i wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Pokryj każdy kawałek mięsa cienką warstwą powstałej mieszanki. Pozostaw na chwilę, wystarczy 10-15 minut.
Krok 5:
W międzyczasie przygotuj nadzienie. Pokrój pieczarki w puszkach na małe fragmenty. Cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę.
Krok 6:
Na patelni z grubym dnem rozgrzej olej roślinny. Wyślij grzyby i cebulę do smażenia. Gotuj na dużym ogniu, aż uzyskasz złoty odcień. Nie zapomnij okresowo mieszać, w przeciwnym razie nadzienie się spali. Gotowałem przez około 5 minut.
Krok 7:
Dodaj mąkę do patelni i wymieszaj wszystko od razu, aby uniknąć grudek. Po minucie wyślij 1-1, 5 łyżki. śmietana do nadzienia i sól do smaku. Wymieszaj, po kilku sekundach wyjmij patelnię z pieca.
Krok 8:
Połóż mięso kotletowe na powierzchni stołu kuchennego, posyp równomiernie zmielonym czarnym lub ziele angielskie, rozłóż nadzienie grzybowe na wierzchu równą warstwą. Wyszło mi 1 łyżka stołowa ze zjeżdżalnią na każdy kawałek.
Krok 9:
Zwiń wieprzowinę w bułkę. Zrób to samo z pozostałymi kotletami i nadzieniem.
Krok 10:
Ułóż gotowe bułki wieprzowe w naczyniu do pieczenia. Nie smaruję dna formy olejem roślinnym, podczas pieczenia powstaje wystarczająca ilość z nadzienia i kwaśnej śmietany, więc bułki się nie palą.
Krok 11:
Wyślij formę do piekarnika, ustaw tryb "góra-dół" i piecz w temperaturze 180-220 stopni przez około godzinę (w zależności od możliwości piekarnika). Następnie posyp bułki startym serem i wyślij ponownie do pieczenia przez 7-10 minut.
Krok 12:
Udekoruj gotowe danie świeżymi, drobno posiekanymi ziołami.
aby bułki były jak najbardziej soczyste, przed pieczeniem przykryj formę folią. Gotuj w ten sposób przez 30-40 minut, następnie usuń folię i piecz, aż będzie miękka i złocista. Zwykle do gotowania rolek nie używam folii.
opcjonalnie możesz wykluczyć Krok 3 i 4, A kawałki kotletów tylko lekko posolić i pieprzyć. Wtedy gotowe bułki będą nieco mniej tłuste i bez smaku czosnku.
smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Schab surowy wędzony - 469 kcal/100g
- Schab - 242 kcal/100g
- Pieczarki w puszkach - 12 kcal/100g