Sałatka Funchoza z warzywami

Sałatka z funchozy nie jest trudna do zrobienia.
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 92 % 11 g
49 kcal
IG: 45 / 55 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do gotowania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Makaron należy najpierw zalać zimną wodą i odstawić na 10 minut, spuścić zimną wodę, a następnie zalać wrzącą wodą na 5 minut.i spuścić wrzącą wodę, opłukać makaron pod bieżącą wodą. Pozwól nam spłynąć.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój marchewki i paprykę w paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ząbki czosnku pokroić na małe kawałki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smażyć na oleju roślinnym do miękkości, ale tak, aby papryka nie straciła koloru.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wrzuć pod koniec smażenia marchewki, papryki i czosnku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój ogórek w paski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gdy marchewki, papryka i czosnek ostygną, wymieszaj je z makaronem i ogórkiem. Dodaj ocet, sól do smaku i sos sojowy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Makaron ryżowy - 109   kcal/100g

Podobne przepisy