Sałatka Funchoza z warzywami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do gotowania.
Krok 2:
Makaron należy najpierw zalać zimną wodą i odstawić na 10 minut, spuścić zimną wodę, a następnie zalać wrzącą wodą na 5 minut.i spuścić wrzącą wodę, opłukać makaron pod bieżącą wodą. Pozwól nam spłynąć.
Krok 3:
Pokrój marchewki i paprykę w paski.
Krok 4:
Ząbki czosnku pokroić na małe kawałki.
Krok 5:
Smażyć na oleju roślinnym do miękkości, ale tak, aby papryka nie straciła koloru.
Krok 6:
Wrzuć pod koniec smażenia marchewki, papryki i czosnku.
Krok 7:
Pokrój ogórek w paski.
Krok 8:
Gdy marchewki, papryka i czosnek ostygną, wymieszaj je z makaronem i ogórkiem. Dodaj ocet, sól do smaku i sos sojowy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Makaron ryżowy - 109 kcal/100g