pieczarki pieczarki nadziewane szynką i serem w piekarniku

w pośpiechu, bardzo smaczne, proste, z dostępnych produktów. Pieczarki nadziewane szynką i serem piecze się w piekarniku w ciągu kilku minut. To świetna gorąca przekąska na świąteczny stół! Możesz zmienić skład nadzienia zgodnie ze swoimi preferencjami smakowymi.
ReceptuSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 6 g
tłuszcze 63 % 15 g
węglowodany 13 % 3 g
167 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty według listy. Weź duże, piękne pieczarki. Nie myję grzybów, po prostu wyjmuję z nich nogi, pozostawiając czapki. Możesz je wyczyścić wilgotną, czystą szmatką. Więc ostrożnie usuń nogi z pieczarek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jeśli nie podoba ci się film na grzybach, usuń go, ale w ogóle nie wpływa na smak gotowego dania. Pokrój nogi grzybów w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cebulę obrać, pokroić na pół i pokroić w drobną kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój szynkę w cienkie plasterki, a następnie w kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż nogi grzybów na rozgrzanej patelni z olejem. Do smażenia używam masła. Możesz wziąć warzywa, ghee, do wyboru.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Lekko podsmaż grzyby z olejem i dodaj posiekaną cebulę. Ponownie podsmaż, mieszając.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po 3-5 minutach dodaj szynkę, przyprawy, trochę soli do mieszanki. Mieszaj, kontynuując smażenie. Skoncentruj się na swoim piecu, wszystkie są różne.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po kilku minutach zdejmij patelnię z ognia i przenieś jej zawartość do miski. Możesz dodać tymianek lub inne pachnące zioła.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Czasami dodaję świeży posiekany koperek.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie do mieszanki dodaj ser starty na grubej tarce. Nadzienie do czapek grzybowych jest gotowe!

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zaczynamy nadziewać. Aby to zrobić, po prostu Zbierz mięso mielone łyżką i włóż je do czapek, lekko ubijając.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Przenieś gotowe nadziewane grzyby na blachę do pieczenia lub naczynie do piekarnika z nadzieniem do góry.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Przykryj każdą czapkę cienkim plasterkiem sera.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dodaję odrobinę oliwy z oliwek do czapek dla soczystości. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 °C i pieczę przez 10-15 minut. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określasz w piekarniku. Smacznego!

przy obfitości grzybów prezentowanych w supermarketach proponuję przygotować bardzo ciekawą przekąskę. Nadziewane grzyby to bardzo proste i smaczne danie, które ozdobi każdy świąteczny stół. Grzyby są dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno. Gotowanie grzybów nie jest trudne, nawet początkujący sobie z tym poradzi. Według mojego przepisu grzyby są soczyste, a dzięki koperkowi i pachnącym ziołom są niesamowicie pachnące. 

aby przygotować czapki pieczarek, muszą być wystarczająco duże, aby nadzienie weszło do nich, ale jeszcze nie otwarte. Zwróć uwagę na czas zbierania grzybów, ponieważ danie wymaga świeżych i nie zwiędłych grzybów. 

jeśli nie masz szynki, możesz ją zastąpić gotowaną piersią z kurczaka lub mielonym kurczakiem. Twardy ser można również zastąpić mozzarellą.

improwizuj, a otrzymasz wspaniały obiad!

smacznego!

aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal / 100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal / 100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal / 100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal / 100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal / 100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy