skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty według listy. Weź duże, piękne pieczarki. Nie myję grzybów, po prostu wyjmuję z nich nogi, pozostawiając czapki. Możesz je wyczyścić wilgotną, czystą szmatką. Więc ostrożnie usuń nogi z pieczarek.
Krok 2:
Jeśli nie podoba ci się film na grzybach, usuń go, ale w ogóle nie wpływa na smak gotowego dania. Pokrój nogi grzybów w kostkę.
Krok 3:
Cebulę obrać, pokroić na pół i pokroić w drobną kostkę.
Krok 4:
Pokrój szynkę w cienkie plasterki, a następnie w kostkę.
Krok 5:
Połóż nogi grzybów na rozgrzanej patelni z olejem. Do smażenia używam masła. Możesz wziąć warzywa, ghee, do wyboru.
Krok 6:
Lekko podsmaż grzyby z olejem i dodaj posiekaną cebulę. Ponownie podsmaż, mieszając.
Krok 7:
Po 3-5 minutach dodaj szynkę, przyprawy, trochę soli do mieszanki. Mieszaj, kontynuując smażenie. Skoncentruj się na swoim piecu, wszystkie są różne.
Krok 8:
Po kilku minutach zdejmij patelnię z ognia i przenieś jej zawartość do miski. Możesz dodać tymianek lub inne pachnące zioła.
Krok 9:
Czasami dodaję świeży posiekany koperek.
Krok 10:
Następnie do mieszanki dodaj ser starty na grubej tarce. Nadzienie do czapek grzybowych jest gotowe!
Krok 11:
Zaczynamy nadziewać. Aby to zrobić, po prostu Zbierz mięso mielone łyżką i włóż je do czapek, lekko ubijając.
Krok 12:
Przenieś gotowe nadziewane grzyby na blachę do pieczenia lub naczynie do piekarnika z nadzieniem do góry.
Krok 13:
Przykryj każdą czapkę cienkim plasterkiem sera.
Krok 14:
Dodaję odrobinę oliwy z oliwek do czapek dla soczystości. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 °C i pieczę przez 10-15 minut. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określasz w piekarniku. Smacznego!
przy obfitości grzybów prezentowanych w supermarketach proponuję przygotować bardzo ciekawą przekąskę. Nadziewane grzyby to bardzo proste i smaczne danie, które ozdobi każdy świąteczny stół. Grzyby są dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno. Gotowanie grzybów nie jest trudne, nawet początkujący sobie z tym poradzi. Według mojego przepisu grzyby są soczyste, a dzięki koperkowi i pachnącym ziołom są niesamowicie pachnące.
aby przygotować czapki pieczarek, muszą być wystarczająco duże, aby nadzienie weszło do nich, ale jeszcze nie otwarte. Zwróć uwagę na czas zbierania grzybów, ponieważ danie wymaga świeżych i nie zwiędłych grzybów.
jeśli nie masz szynki, możesz ją zastąpić gotowaną piersią z kurczaka lub mielonym kurczakiem. Twardy ser można również zastąpić mozzarellą.
improwizuj, a otrzymasz wspaniały obiad!
smacznego!
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal / 100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal / 100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal / 100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal / 100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal / 100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g