chipsy z kurczaka

chipsy z kurczaka to zarówno przekąska, jak i przekąska. Chipsy z kurczaka są interesujące przede wszystkim jako przekąska do piwa. ale co zrobić z tymi, którzy piją piwo? Spróbuj frytek z dowolnym niesłodzonym sokiem warzywnym (pomidorowym, buraczkowo-pomidorowym, wielo-warzywnym), a także świeżymi warzywami, takimi jak chrupiący seler lub ogórek. Jest nie mniej smaczny, a nowe danie przyjemnie urozmaica menu. Smacznego!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 16 g
tłuszcze 34 % 13 g
węglowodany 24 % 9 g
180 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby zrobić chipsy z kurczaka, weź pierś z kurczaka, sos sojowy, czerwoną ostrą paprykę i pół oleju słonecznego.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze umyj kurczaka i osusz ręcznikiem papierowym.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój pierś w cienkie podłużne paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Złóż paski piersi z kurczaka do zamykanego pojemnika z pokrywką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj sos sojowy i wodę, dobrze wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie dodaj czerwoną ostrą paprykę. Wszystko wymieszaj i wstaw rondel do lodówki na 10-12 godzin (wygodnie na noc).

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nasmaruj folię. Lub po prostu dodaj masło do kurczaka i wymieszaj, aby kawałki pokryły się miękkim filmem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ułóż kawałki kurczaka na folii, aby się nie dotykały.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Włóż do piekarnika nagrzanego do 90 stopni na pół godziny, a następnie zmniejsz ciepło do 60 stopni, piecz z uchylonymi drzwiami piekarnika przez około 3 godziny. Do pożądanego stopnia wysuszenia.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Chipsy z kurczaka powinny być suche, ale nie kruche. Podawaj z pikantnymi sosami do piwa lub po prostu na przekąskę z ziołami i warzywami.

chipsy z kurczaka to oryginalne danie dla smakoszy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g

Podobne przepisy