skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie składników. Saury można wziąć we własnym soku lub w oleju - nieważne. Możesz wziąć inne konserwy rybne (sardynki, tuńczyk, różowy łosoś itp.), które kochasz.
Krok 2:
Gotowanie ciasta. Wlej szklankę ciepłego mleka do miski, lepiej wziąć kwaśne mleko, ciasto drożdżowe okaże się jeszcze bardziej przewiewne i miękkie. Dodaj cukier, drożdże i 50 g mąki, dokładnie wymieszaj. Pozostaw w pobliżu baterii na 20 minut.
Krok 3:
Na powierzchni mieszaniny powinny pojawić się bąbelki. Zmiękcz masło w łaźni wodnej.
Krok 4:
Wbij jajko do miski z ciastem, delikatnie wymieszaj.
Krok 5:
Dodaj masło, wymieszaj.
Krok 6:
Wlać przesianą mąkę w częściach, dodać sól, zagnieść ciasto. Powinien być lekko lepki. Przykryj miskę folią i umieść w ciepłym miejscu na 2 godziny.
Krok 7:
Ugniatamy ciasto i pozwalamy mu ponownie rosnąć.
Krok 8:
W międzyczasie ugotuj umyty ryż do miękkości, ale nie do stanu papkowatego. Drobno posiekaj cebulę. Otwieramy konserwy, nadmiar soku lub oleju należy spuścić, można zostawić trochę płynu, zaimpregnuje ryż. Jeśli są duże kawałki ryby, posiekaj je na małe kawałki.
Krok 9:
Gotowe ciasto dzielimy na dwie części, jedną nieco więcej pozostawiamy na górnej warstwie i dekorujemy ciasto.
Krok 10:
Rozwałkuj mniejszą część ciasta na zmiętej powierzchni w prostokąt.rozłóż go za pomocą wałka do ciasta w natłuszczonej formie. Umieść w ciepłym miejscu na 20 minut do wzrostu.
Krok 11:
Rozłóż ryż na dolnej skórce. Posyp posiekaną cebulą na wierzchu.
Krok 12:
Dalej warstwa konserw rybnych.
Krok 13:
Przykryj ciasto zwiniętą górną skórką i udekoruj. Pozwól nam powstać w ciepłym miejscu.
Krok 14:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Posmaruj ciasto ubitym jajkiem.
Krok 15:
Piecz przez około 40 minut.
Krok 16:
Wyjmujemy ciasto i podajemy do herbaty.
Krok 17:
Miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal / 100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal / 100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g
- Saura konserwowa - 88 kcal/100g