rolada wołowa
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki.
Krok 2:
Farsz. Mozzarellę pokroić w cienkie plasterki. Pomidory wyjąć z oleju i osuszyć na ręczniku papierowym.
Krok 3:
Opłucz mięso, osusz. Wzdłuż kawałka wykonaj cięcie wzdłużne, nie sięgając trochę do krawędzi i otwórz jak książkę.
Krok 4:
Dobrze ubij mięso.
Krok 5:
Sól, pieprz i posyp tymiankiem z obu stron.
Krok 6:
Połóż mozzarellę i suszone pomidory na mięsie.
Krok 7:
Zwiń mięso w ciasną bułkę.
Krok 8:
Zawiąż sznurkiem.
Krok 9:
Posmaruj bułkę oliwą z oliwek.
Krok 10:
Na patelni rozgrzej pozostałą oliwę z oliwek i smaż Bułkę przez 5 minut z każdej strony.
Krok 11:
Przenieś bułkę do naczynia do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C na 30-35 minut Wyjmij gotową rolkę z piekarnika, pokrój w cienkie plasterki.
ta sama bułka może być zrobiona z kurczaka lub indyka - okaże się nie mniej smaczna.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Suszone pomidory - 213 kcal/100g
- Polędwica wołowa - 324 kcal/100g