Babeczka z kaszą manną bez jajek
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty do zrobienia babeczki.
Krok 2:
Połącz semolinę, cukier i sól.
Krok 3:
Mieszając, wlej mleko.
Krok 4:
Dodaj olej roślinny, wymieszaj, aby całkowicie wymieszać olej z kaszą manną i mlekiem. Pozostaw przyszłe ciasto na godzinę, aby semolina puchła.
Krok 5:
Włącz piekarnik na 180 stopni. Przygotuj naczynie do pieczenia, blachę do pieczenia. Do ciasta dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać.
Krok 6:
Dodaj rodzynki. Bezzwłocznie przełóż ciasto do formy i włóż do piekarnika. Piec babeczkę przez około 35-45 minut.
Krok 7:
Upiekłam babeczkę w silikonowej formie, więc nie smarowałam jej niczym.
Krok 8:
Gotową babeczkę należy wyjąć, ostudzić i w razie potrzeby udekorować cukrem pudrem lub lukrem.
Krok 9:
Smacznego!
przyjemna delikatna babeczka!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g