suflet z mięsa mielonego

koniecznie spróbuj, jest niesamowicie pyszny! To zaskakująco smaczne, soczyste i zdrowe danie. Doskonale łączy białka mięsa, jajek i sera. Przygotowanie tego wspaniałego dania jest proste, szybkie, bez problemów. Oszczędzamy czas w kuchni.
Jedzenie na dobreAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 9 g
tłuszcze 64 % 18 g
węglowodany 4 % 1 g
204 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Posiekaj cebulę, czosnek i trzy na grubej tarce ser.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotowe mięso mielone rozcieńczyć wodą, solą i dokładnie wymieszać, aż będzie gładkie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotowaną mieszaninę rozprowadzamy na patelni i ciągle mieszając, doprowadzamy do gotowości na średnim ogniu przez 5-7 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na wysmarowanej olejem patelni rozłóż posiekaną cebulę i czosnek i smaż do przezroczystości przez 3 minuty.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Uwolnij gotowe mięso mielone za pomocą sitka z bulionu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Do wyciśniętego mięsa mielonego dodaj smażoną cebulę i czosnek, starty ser, jajka, sól, pieprz i przyprawy według uznania. Dokładnie wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotową masę rozprowadzamy na natłuszczonej patelni, wyrównujemy i na małym ogniu przy zamkniętej pokrywie doprowadzamy do gotowości przez 5 minut lub do momentu, aż jajko się zwinie. Możesz piec w piekarniku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Nasze przepyszne, aromatyczne i zaskakująco smaczne danie jest gotowe.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podawaj z puree ziemniaczanym, warzywami, sałatką.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy