skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Posiekaj cebulę, czosnek i trzy na grubej tarce ser.
Krok 2:
Gotowe mięso mielone rozcieńczyć wodą, solą i dokładnie wymieszać, aż będzie gładkie.
Krok 3:
Gotowaną mieszaninę rozprowadzamy na patelni i ciągle mieszając, doprowadzamy do gotowości na średnim ogniu przez 5-7 minut.
Krok 4:
Na wysmarowanej olejem patelni rozłóż posiekaną cebulę i czosnek i smaż do przezroczystości przez 3 minuty.
Krok 5:
Uwolnij gotowe mięso mielone za pomocą sitka z bulionu.
Krok 6:
Do wyciśniętego mięsa mielonego dodaj smażoną cebulę i czosnek, starty ser, jajka, sól, pieprz i przyprawy według uznania. Dokładnie wymieszaj.
Krok 7:
Gotową masę rozprowadzamy na natłuszczonej patelni, wyrównujemy i na małym ogniu przy zamkniętej pokrywie doprowadzamy do gotowości przez 5 minut lub do momentu, aż jajko się zwinie. Możesz piec w piekarniku.
Krok 8:
Nasze przepyszne, aromatyczne i zaskakująco smaczne danie jest gotowe.
Krok 9:
Podawaj z puree ziemniaczanym, warzywami, sałatką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g