skrzydełka do piwa

bardzo smaczne soczyste skrzydełka na przyjazne spotkania. Pikantne pachnące skrzydełka dla przyjaznego towarzystwa w letni wieczór. Wspaniały przepis z minimum składników. Musisz natychmiast ugotować potrójną porcję, ponieważ jest bardzo smaczna, nie będzie można oderwać. Skrzydła są apetyczne, ze złotą skórką. Ponadto takie pokrywki można podawać jako przekąskę do zimnego napoju i na kolację na świeżym powietrzu.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 16 g
tłuszcze 29 % 11 g
węglowodany 29 % 11 g
173 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wskazane produkty do przygotowania skrzydełek do piwa. Skrzydła średniej wielkości, z kurczaka. W zależności od wybranego pieprzu zależy od ostrości gotowego dania. Musztarda jest pobierana z Dijon, do smaku w ziarnach lub bez, ponieważ nie jest bardzo ostra, słodkawa i zawiera ocet, który sprawi, że skrzydła będą bardziej miękkie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj skrzydła pod bieżącą wodą, pozwól wodzie spłynąć. Ostrym nożem pokrój skrzydła na trzy części wzdłuż stawu. W niektórych przypadkach sugeruje się, aby nie używać najbardziej ekstremalnej części skrzydła - nie ma w nim mięsa i może się spalić w piekarniku. Ale tutaj każdy decyduje, może nie ma w nim mięsa, ale czasami można też ugryźć pyszną kość)).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ząbki czosnku obierz i przepuść przez prasę. W osobnej misce wymieszaj sos sojowy, musztardę Dijon, mielony czosnek, pieprz i mielony imbir. Jeśli nie jesteś fanem imbiru, możesz go odrzucić, bez niego też będzie bardzo dobrze. Spróbuj marynaty, może brakować ostrości, a następnie dodaj więcej pieprzu lub czosnku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej marynatę na skrzydełka, dokładnie wymieszaj. Umieść miskę ze skrzydłami w lodówce na 2 godziny, od czasu do czasu mieszając, aby wszystkie skrzydła były w marynacie. Możesz umieścić mały ucisk na górze.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po 2 godzinach Wrzuć skrzydełka do durszlaka, aby szkło płyn. Jeśli nie lubisz spalonego czosnku, możesz go teraz usunąć ze skrzydeł. Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub można ją nasmarować olejem roślinnym, skrzydła nie układają się zbyt ciasno. Umieść blachę do pieczenia w nagrzanym piekarniku do 200 stopni na 35-40 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotowe pokrywki należy przynajmniej trochę schłodzić, aby nie poparzyć rąk, a następnie podać. Do uzupełnienia możesz zaoferować keczup. Ta przekąska jest idealna do chłodnego piwa w letni wieczór.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Skrzydełka z kurczaka - 186   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Musztarda Dijon - 143   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g

Podobne przepisy