skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić zamkniętą wiejską pizzę z kurczakiem? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Ciasto drożdżowe można palić gotowe lub zrobić samodzielnie według ulubionego przepisu. Obierz ziemniaki z wyprzedzeniem i opłucz je pod bieżącą wodą z zanieczyszczeń.
Krok 2:
Jako mięso z kurczaka możesz użyć dowolnej części kurczaka bez kości. Pokrój filet z kurczaka na małe kawałki. Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 3:
Jako grzyby weź te, które masz w magazynie. Grzyby leśne należy gotować przez 25-30 minut we wrzącej wodzie. Ale pieczarki można stosować natychmiast na surowo. Pieczarki dobrze opłucz, osusz i pokrój na kawałki. Obrane ziemniaki pokroić w cienkie plasterki.
Krok 4:
W przypadku sosu połącz śmietanę, majonez i czosnek przepuszczony przez prasę.
Krok 5:
Przykryj spód naczynia do pieczenia papierem do pieczenia i posmaruj boki olejem roślinnym. Rozwałkuj połowę ciasta drożdżowego i umieść w formie, pozostawiając małe boki. Posmaruj ciasto połową sosu.
Krok 6:
Ułóż przygotowane pokrojone ziemniaki na cieście.
Krok 7:
Ułóż pokrojonego kurczaka na wierzchu.
Krok 8:
Ułóż przygotowane grzyby na kurczaku.
Krok 9:
Resztę sosu wymieszaj z tartym serem i równomiernie rozprowadź na całej powierzchni grzybów.
Krok 10:
Rozwałkuj drugą część ciasta i przykryj nim całe nadzienie. lekko przypnij krawędzie. W środku zrób mały otwór, aby para mogła uciec. Umieść formę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na 50-60 minut. Skoncentruj się na piekarniku.
Krok 11:
Wiejska pizza jest gotowa! Jej wierzch stał się złoty, a apetyczny aromat unosi się w kuchni. Wyłącz piekarnik, lekko otwórz drzwi i pozostaw pizzę do ostygnięcia. Ponieważ w środku wszystkie składniki układano na surowo-muszą stać na parze. Najlepszą opcją byłoby pójść na spacer dla apetytu! Miłego poczęstunku!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
zamiast świeżych możesz wziąć mrożone lub suszone grzyby (suszone będą potrzebne 5-6 razy mniej niż świeże). Mrożone grzyby można rozmrozić w dowolny dogodny sposób (na przykład w kuchence mikrofalowej w odpowiednim trybie - patrz instrukcje dotyczące techniki) i spuścić płyn. Lub, jeśli ilość płynu w przepisie nie jest krytyczna, użyj bez rozmrażania. Suszone grzyby należy dobrze umyć, ponieważ nie są myte przed suszeniem, a następnie moczyć w zimnej wodzie przez co najmniej 2-3 godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g