skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozwałkuj ciasto i wytnij dwa różne kształty o średnicy, 8 pierścieni i 4 koła. Ubij jajko widelcem lub trzepaczką.
Krok 2:
Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia i rozłóż ciasto w postaci kółek, posmaruj jajkiem i połóż jeden pierścień na wierzchu, ponownie posmaruj jajkiem i ostatnim pierścieniem, odłóż na bok na 10 minut, aby ciasto pasowało. Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na 15 minut.
Krok 3:
Podczas gotowania volovanów pokrój cebulę i kurczaka w paski.
Krok 4:
Wlej olej roślinny na rozgrzaną patelnię i usmaż cebulę, dodaj kurczaka i smaż przez kolejne 10 minut. Następnie sól, pieprz, dodaj mąkę, smaż i wlej śmietanę. Doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając i wycisnąć czosnek, wyłączyć.
Krok 5:
Postanowiłem zrobić julienne dwa rodzaje, w volovan i cocotnitsa. Rozłóż gotową julienne w volovanie i posyp serem, piecz, aż ser się stopi.
Krok 6:
Nasze danie jest gotowe. Wszystko to możesz obejrzeć na wideo. Na razie wszystkim i smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g