kurczak julienne w cieście francuskim w volovan

Podaj Gościom to pyszne, które gotuje się przez pół godziny! Kurczak julienne w volovan urozmaica Twój świąteczny stół.
alexey3692Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 10 g
tłuszcze 45 % 19 g
węglowodany 31 % 13 g
265 kcal
IG: 17 / 75 / 8

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozwałkuj ciasto i wytnij dwa różne kształty o średnicy, 8 pierścieni i 4 koła. Ubij jajko widelcem lub trzepaczką.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia i rozłóż ciasto w postaci kółek, posmaruj jajkiem i połóż jeden pierścień na wierzchu, ponownie posmaruj jajkiem i ostatnim pierścieniem, odłóż na bok na 10 minut, aby ciasto pasowało. Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na 15 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podczas gotowania volovanów pokrój cebulę i kurczaka w paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej olej roślinny na rozgrzaną patelnię i usmaż cebulę, dodaj kurczaka i smaż przez kolejne 10 minut. Następnie sól, pieprz, dodaj mąkę, smaż i wlej śmietanę. Doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając i wycisnąć czosnek, wyłączyć.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Postanowiłem zrobić julienne dwa rodzaje, w volovan i cocotnitsa. Rozłóż gotową julienne w volovanie i posyp serem, piecz, aż ser się stopi.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nasze danie jest gotowe. Wszystko to możesz obejrzeć na wideo. Na razie wszystkim i smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy