DIY Koreański opatrunek Funchoza

wszystkie smaki zmieszane w jednym dressingu! Spróbuj! To jest klasa! Bardzo bogaty sos, który łączy wszystkie smaki. Ma pikantne, słodkie, słone i kwaśne smaki. Jeśli chcesz poczuć tak bogatą gamę smaków w jednym naczyniu, ten sos jest właśnie dla ciebie!
AlenushkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 2 g
tłuszcze 32 % 10 g
węglowodany 61 % 19 g
118 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj nasze składniki do przygotowania koreańskiego sosu Funchoza.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przede wszystkim wlej wodę do kadzi lub rondla i wlej tam sól. Lepiej wybrać sól morską lub himalajską lub ogólnie czarną. To będzie o wiele bardziej przydatne.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie wlej tam stewię i wszystko dokładnie wymieszaj, aż całkowicie się rozpuści i zagotuj. Możesz wsypać tam cukier lub inny słodzik, który masz. Jeśli chcesz dodać miód, zrób to na końcu schłodzonego sosu w podłodze.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Trzy na drobnej tarce świeży imbir i czosnek, oczywiście wcześniej obierając je ze skórki. Jeśli nie ma świeżego imbiru, możesz wziąć suchy mielony. I czosnek też.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj do wody olej sezamowy, sos sojowy i ocet. Wrzuć zużyty czosnek i imbir, wymieszaj i pozostaw na kilka minut na małym ogniu. Olej sezamowy można zastąpić dowolnym innym olejem roślinnym, ale najlepiej bez specjalnego zapachu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie dodaj nasze przyprawy: chili, kolendrę i czarny pieprz. Wymieszaj i pozostaw na kilka minut. Nasza stacja benzynowa jest gotowa. Pozwól mu ostygnąć i możesz napełnić go funchozą. Chili można wziąć świeże i pokroić na małe kawałki zamiast suchego mielonego.

jeśli chcesz rozpieszczać rodzinę czymś egzotycznym, a jednocześnie, aby gotowanie zajęło minimum czasu i wysiłku, to koreańska i Funchoza jest tą opcją.
jest taka interesująca makaron Funchoza. Jest zrobiony z fasoli mung-to roślina strączkowa.Nazywa się to również fasolą mung. Gotowanie jest bardzo łatwe i szybkie, nie skleja się, wygląda bardzo pięknie, prawie przezroczyste, jakby świeciło. Smakuje przyjemnie, ale nie ma szczególnie wyraźnego smaku. Ale ma przepis na koreański SOS. Wtedy jej smak stanie się jednocześnie bardzo bogaty, ostry, słodki, kwaśny i słony!
takim dressingiem można doprawić zarówno sałatki, jak i zwykły makaron i mięso. Kubki smakowe będą zachwycone!
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g
  • Stewia - 18   kcal/100g

Podobne przepisy