twarożek truskawkowy z galaretką i śmietaną

smak truskawek z kremem jest niezapomniany! Absolutnie oszałamiający przepis kulinarny kuchni włoskiej to ciasto truskawkowo-twarogowe. Aby przygotować ciasto twarogowe z truskawkami, musisz trochę spróbować.
Faith faithAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 5 g
tłuszcze 31 % 14 g
węglowodany 58 % 26 g
261 kcal
IG: 12 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij jajka z cukrem mikserem, aż będą puszyste, wlej kefir, włóż zmiękczone masło.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto i podzielić na dwie równe części. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 minut z dwoma oddzielnymi ciastami.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podczas pieczenia ciasta przystępujemy do gotowania kremu. Ubij śmietanę z dużą prędkością, wlej do niej cukier puder. Na koniec włóż ser twarogowy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Osobno posiekaj truskawki z cukrem. Możesz rozgnieść widelcem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zostawiamy część truskawek do dekoracji.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wytnij każde ciasto na krawędziach. Po pierwszym położeniu na dnie dzielonej formy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż przecier truskawkowy na wierzchu. Połóż połówki truskawek na puree. Rozłóż warstwę kremu, połowę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przykryj krem drugim ciastem. Między ścianami boku a ciastem kładziemy truskawki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Teraz zatrzaśnij Zamek na boku. Wykonujemy galaretkę truskawkową zgodnie z instrukcjami i wypełniamy nią ciasto po bokach. Wkładamy do lodówki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wyjmij ciasto z lodówki, posmaruj pozostałą śmietaną i udekoruj truskawkami.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ciasto twarogowe z truskawkami jest gotowe. Smacznego!

absolutnie niesamowity przepis kulinarny kuchni włoskiej to ciasto truskawkowe . Aby przygotować ciasto twarogowe z truskawkami , będziesz musiał trochę spróbować.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Truskawki świeżo mrożone słodkie - 44   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Galaretka - 80   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Masa serowa - 207   kcal/100g
  • Serki twarogowe - 380   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy