gulasz rybny

pachnący gulasz rybny, gotowany w piekarniku. Gulasz rybny to smaczny i zdrowy preparat. Do gulaszu możesz wziąć prawie każdą rybę. Pożądane jest usunięcie największej części kości z ryby, a małe kości są gotowane na parze podczas długiego duszenia. Ryba jest przygotowywana z dodatkiem oleju roślinnego i przypraw. Gulasz rybny można podawać z makaronem lub ziemniakami.
NinelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 15 g
tłuszcze 40 % 10 g
węglowodany 0 % 0 g
148 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wytnij filety rybne ostrym nożem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój filet na podłużne kawałki o szerokości 2-3 cm.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść groszek z czarnego pieprzu i liść laurowy na dnie szklanego słoika o pojemności 500 ml.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Napełnij słoik do połowy i dodaj zmielony pieprz i sól.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Napełnij słoik rybą do góry.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przykryj folią.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umieść mokrą gazę lub szmatkę na blasze do pieczenia. Umieść słoik.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Umieść obrabiany przedmiot w zimnym piekarniku i ustaw temperaturę na 110 stopni. Po ugotowaniu dusić przez 1 godzinę. Następnie zwiększ temperaturę do 150 stopni i gotuj przez kolejną 1 godzinę. Wlej olej roślinny do słoika i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zwiń słoik pokrywką, odwróć do góry nogami i zawiń w ręcznik. Schłodzony słoik można przechowywać w lodówce lub piwnicy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Karp pieczony - 196   kcal/100g
  • Karp gotowany - 102   kcal/100g
  • Karp świeży - 112   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy