skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie produkty.
Krok 2:
Wytnij filety rybne ostrym nożem.
Krok 3:
Pokrój filet na podłużne kawałki o szerokości 2-3 cm.
Krok 4:
Umieść groszek z czarnego pieprzu i liść laurowy na dnie szklanego słoika o pojemności 500 ml.
Krok 5:
Napełnij słoik do połowy i dodaj zmielony pieprz i sól.
Krok 6:
Napełnij słoik rybą do góry.
Krok 7:
Przykryj folią.
Krok 8:
Umieść mokrą gazę lub szmatkę na blasze do pieczenia. Umieść słoik.
Krok 9:
Umieść obrabiany przedmiot w zimnym piekarniku i ustaw temperaturę na 110 stopni. Po ugotowaniu dusić przez 1 godzinę. Następnie zwiększ temperaturę do 150 stopni i gotuj przez kolejną 1 godzinę. Wlej olej roślinny do słoika i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
Krok 10:
Zwiń słoik pokrywką, odwróć do góry nogami i zawiń w ręcznik. Schłodzony słoik można przechowywać w lodówce lub piwnicy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Karp pieczony - 196 kcal/100g
- Karp gotowany - 102 kcal/100g
- Karp świeży - 112 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g