placki rybne
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki na naleśniki.
Krok 2:
Z filetów rybnych robimy mięso mielone za pomocą blendera. Namocz miękisz Bochenka w wodzie lub bulionie. Łączymy mięso mielone, Bochenek, jajko, drobno posiekane zioła, sól, sok z cytryny, mąkę i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 3:
Na blasze wyłożonej matą lub pergaminem rozłóż powstałe mięso mielone łyżką, tworząc naleśniki. Piec w 180 stopniach. 15-20 minut.
Krok 4:
Podczas pieczenia naleśników robimy sos.
Krok 5:
Wymieszaj jogurt, oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek przepuszczony przez prasę w jednym pojemniku. Solić. Sos jest gotowy.
Krok 6:
Gdy brzegi naleśników są zarumienione, wyjmujemy je z piekarnika.
Krok 7:
Podawaj na gorąco z sosem jogurtowym.
naleśniki można gotować z dowolnej ryby.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal / 100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g
- Baton - 273 kcal / 100g