manna cytrynowa
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki. Usuń skórkę z cytryny i wyciśnij sok.
Krok 2:
Jogurt połącz z kaszą manną, wymieszaj i pozostaw na 30 minut.
Krok 3:
Zmiel jajka z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 4:
Dodaj spuchniętą semolinę. Wymieszać.
Krok 5:
Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, dodaj sok i skórkę z cytryny.
Krok 6:
Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 7:
Ciasto wlać do wysmarowanej masłem Formy do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25-30 minut.
Krok 8:
Wyjmij gotową mannę z formy, lekko ostudź i posyp cukrem pudrem.
zrobiłam połowę porcji na foremkę o średnicy 14 cm.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g