kanapki tartaletki
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
rozwałkuj ciasto o grubości 0,5 cm. Posmaruj każdy żółtkiem i włóż do piekarnika na pół godziny w 250gr.
rozetrzyj łososia, połóż na nim keczup, czerwoną paprykę. To jedno wypełnienie.
mieszamy ser topiony z masłem i dzielimy na trzy części. W jednym wkładamy posiekane warzywa , w drugim-keczup lub pomidor, w trzecim-pieprz i sól. Wszystkie dodatki są gotowe.
na volovanie kładziemy nadzienia zjeżdżalnią i dekorujemy wszystko do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Różowy łosoś konserwowy - 136 kcal/100g