roladki z kurczaka z pieczarkami i jajkami przepiórczymi

przepyszna bułka na lepsze wakacje! Poczęstuj się! Bułka okazuje się bardzo smaczna i piękna, a przygotowanie tej dekoracji jest dość proste. Aby zaoszczędzić czas i wysiłek, radzę wziąć 2 filety z kurczaka lub pierś bez pestek, aby nie tracić czasu na majstrowanie przy usuwaniu kości. A co najważniejsze, zwinąć mocno w rolkę, aby dobrze zachowywała swój kształt podczas krojenia.
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 17 g
tłuszcze 31 % 8 g
węglowodany 4 % 1 g
144 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do przygotowania bułki potrzebujemy jednej całej piersi z kurczaka lub 2 filetów z kurczaka. Miałem pierś na kości, więc najpierw pozbywamy się Kości. Najpierw wyciągam środkową kość.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    A potem odcinam Pozostałe cienkie kości i skórę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podziel pierś na 2 filety. Na każdym filecie wykonujemy nacięcie bez dotarcia do przeciwległej krawędzi i otwieramy filet jako książkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Bij każdy filet w warstwę o grubości około 5 mm.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dopraw filety solą, pieprzem, ulubionymi przyprawami (ja użyłam mieszanki przypraw do drobiu) i pozostaw na 20 minut w temperaturze pokojowej (jeśli planujesz zostawić na dłużej, włóż do lodówki).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podczas gdy filet jest nasączony przyprawami, zajmijmy się nadzieniem. Pokrój grzyby na cienkie talerze i smaż na oleju roślinnym do miękkości.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Drobno posiekaj czosnek i zioła.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Czosnek z ziołami Dodaj do grzybów, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i zdejmij z ognia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zetrzyj ser. Wymieszaj grzyby (muszą najpierw trochę ostygnąć, aby ser się nie stopił)i ser (mam mieszankę holenderską i parmezan, możesz użyć jednego).

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Składanie bułki. Na każdym filecie, nie docierając do krawędzi, układamy warstwę nadzienia grzybowego, na nadzieniu układamy 3 jajka przepiórcze na twardo.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Złóż filet w ciasną rolkę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Aby rolka dobrze zachowała swój kształt, dodatkowo związałem ją nitką. Zawiń każdą rolkę osobno w folię i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 C przez około 25-30 minut, aż będzie miękka.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Gotową bułkę pozostawić do ostygnięcia.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Pokrój na kawałki i podawaj. Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko przepiórcze - 168   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy