skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do przygotowania bułki potrzebujemy jednej całej piersi z kurczaka lub 2 filetów z kurczaka. Miałem pierś na kości, więc najpierw pozbywamy się Kości. Najpierw wyciągam środkową kość.
Krok 2:
A potem odcinam Pozostałe cienkie kości i skórę.
Krok 3:
Podziel pierś na 2 filety. Na każdym filecie wykonujemy nacięcie bez dotarcia do przeciwległej krawędzi i otwieramy filet jako książkę.
Krok 4:
Bij każdy filet w warstwę o grubości około 5 mm.
Krok 5:
Dopraw filety solą, pieprzem, ulubionymi przyprawami (ja użyłam mieszanki przypraw do drobiu) i pozostaw na 20 minut w temperaturze pokojowej (jeśli planujesz zostawić na dłużej, włóż do lodówki).
Krok 6:
Podczas gdy filet jest nasączony przyprawami, zajmijmy się nadzieniem. Pokrój grzyby na cienkie talerze i smaż na oleju roślinnym do miękkości.
Krok 7:
Drobno posiekaj czosnek i zioła.
Krok 8:
Czosnek z ziołami Dodaj do grzybów, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i zdejmij z ognia.
Krok 9:
Zetrzyj ser. Wymieszaj grzyby (muszą najpierw trochę ostygnąć, aby ser się nie stopił)i ser (mam mieszankę holenderską i parmezan, możesz użyć jednego).
Krok 10:
Składanie bułki. Na każdym filecie, nie docierając do krawędzi, układamy warstwę nadzienia grzybowego, na nadzieniu układamy 3 jajka przepiórcze na twardo.
Krok 11:
Złóż filet w ciasną rolkę.
Krok 12:
Aby rolka dobrze zachowała swój kształt, dodatkowo związałem ją nitką. Zawiń każdą rolkę osobno w folię i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 C przez około 25-30 minut, aż będzie miękka.
Krok 13:
Gotową bułkę pozostawić do ostygnięcia.
Krok 14:
Pokrój na kawałki i podawaj. Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g