Sałatka koreańska marchewka fasola ogórek pomidory

wspaniała sałatka z jasnymi, soczystymi warzywami! Sałatka koreańska marchewka fasola ogórek pomidory to niewątpliwie świetna opcja na przygotowanie wspaniałej sałatki dosłownie w kilka minut. Fakt ten sprawia, że jest to danie a la & quot; w pośpiechu & quot; lub na & quot;progu gości & quot;. Koreańska marchewka jest dobra sama w sobie, jest wspaniałą ulubioną przez wielu przekąską, ale koreańska marchewka jest również dobrym produktem bazowym, na podstawie którego można przygotować wiele różnych jasnych i soczystych sałatek.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 3 g
tłuszcze 48 % 11 g
węglowodany 39 % 9 g
143 kcal
IG: 44 / 0 / 56

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę koreańska marchewka fasola ogórek pomidory? Przygotuj produkty potrzebne do przygotowania sałatki. Opłucz ogórki i pomidory, umieść fasolę w puszkach na sitku, aby usunąć nadmiar płynu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W dużej salaterce umieść marchewki w stylu koreańskim. Pożądane jest, aby sok z marchwi był również wstępnie usunięty,a także z fasoli. Obecność nadmiaru płynu w sałatce nie jest bardzo pożądana.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj fasolę w puszkach.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój ogórki na małe kawałki o dowolnym kształcie. Dodaj do reszty potraw w salaterce. Wymieszać.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj pomidora pokrojonego w małe plasterki. Nie zapomnij usunąć łodygi.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj majonez do sałatki, sól do smaku. Dodaj wszelkie przyprawy, jeśli jest taka potrzeba. Wymieszaj sałatkę i podawaj.

możesz użyć dowolnego majonezu jako koreańskiego sosu sałatkowego z marchewką. Weź ten, który znajduje się na liście akceptowalnych dla Ciebie produktów: niskotłuszczowy, wegetariański,.. Jako lekką wersję takiego dania możesz doprawić sałatkę zwykłym dressingiem z oleju roślinnego i soku z cytryny z przyprawami. Na przykład taka uniwersalna przyprawa jak mielony czarny pieprz jest bardzo dobra.
fajnie byłoby uzupełnić koreańską sałatkę z marchewką świeżymi ziołami: pietruszką, koperkiem, kolendrą. Wystarczy opłukać warzywa, wstrząsnąć, drobno posiekać i dodać do sałatki. Twarde łodygi najlepiej wykorzystać do przygotowania innych potraw, na przykład do zupy, barszczu, sosu, sosu...
Ilość i skład określonych składników sałatki nie jest niezmiennym dogmatem. Możesz (i musisz) uzupełnić danie jasnymi składnikami do smaku.

majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy