pieczeń wołowa według klasyki
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Natrzyj mięso olejem, solą, przyprawami.
Krok 2:
Wlej olej roślinny na gorącą patelnię i smaż wołowinę ze wszystkich stron, 2 minuty z każdej strony.
Krok 3:
Rozłóż smażone mięso na blasze do pieczenia i włóż do piekarnika na 40 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Czas gotowania zależy od pożądanego stopnia wysmażenia. Przygotowałem stopień wysmażenia "medium".
Krok 4:
Wyjmij mięso z piekarnika i pozwól mu ostygnąć. Podawaj na gorąco lub na zimno, według własnego uznania. Dziękuję za obejrzenie i przeczytanie mojego przepisu. Na razie wszystkim i smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g