tort weselny serce czekoladowe z kremowymi różami

takie ciasto można upiec jako prezent na ślub i urodziny. Długo szukałem przepisu na biszkopt czekoladowy.Ten wydawał mi się bardzo prosty i jak się okazało, smaczny. Jest bez kefiru, bez czekolady, ale ciasto okazało się bardzo smaczne. Smak jest zupełnie inny z dżemem wiśniowym. Spróbuj koniecznie.
EsenijaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 4 g
tłuszcze 21 % 12 g
węglowodany 72 % 41 g
281 kcal
IG: 14 / 2 / 83

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj takie produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Bierzemy rondel, mieszamy 200 g cukru, wodę, kakao i wlewamy masło. Wszystko stawiamy na ogień.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Doprowadzić do wrzenia. Zdejmij z ognia i ostudź.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gdy masa ostygnie, bierzemy jajka i mieszamy je z pozostałym cukrem. Ubij, aż masa wzrośnie 3 razy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W przybliżeniu taka masa powinna nam się okazać. Teraz natychmiast dodajemy naszą masę.I możesz natychmiast wymieszać mikserem, tylko na niskich obrotach.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie przesiej mąkę sodą i proszkiem do pieczenia.I stopniowo mieszaj szpatułką w naszym cieście. Nie wkładam soli, chociaż w przepisie jest. Jak chcesz.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Kształt mam serce. Przykryj go papierem, tylko spód. Boki nie są nasmarowane niczym.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż ciasto do nagrzanego piekarnika na 40 minut w 180gr.Może będziesz potrzebować więcej.Patrzymy na suchy kij.Pozostaw ciasto do ostygnięcia w formie. Ten biszkopt musi ostygnąć, a potem tylko go wyjmujemy. Przechodzimy wzdłuż krawędzi nożem.Ciasto robię dopiero następnego dnia. Po owinięciu folią przechowuję go w lodówce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnego dnia odcedź wiśnie ze słoika.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Do impregnacji wymieszaj gorącą wodę ze skondensowanym mlekiem.Niech ostygnie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pokrój biszkopt na 3 części. Taki mamy puszysty w środku.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Kiedy wszystko jest gotowe , robimy krem. Do kremu wymieszaj mascarpone, śmietanę tłustą i mleko skondensowane do smaku. Nie wkładam całej porcji, bo niektórzy lubią niezbyt słodko. Dodajemy również cukier waniliowy. Ubij wszystko mikserem. Jeśli wątpisz w swoją śmietanę, musisz najpierw ubić ją zagęszczaczem, a następnie wymieszać z mascarpone i skondensowanym mlekiem.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Taka masa będzie u nas.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Składanie ciasta. Kładziemy ciasto, impregnujemy je. Posmaruj ciasto dżemem. Dżem najlepiej bez jagód. Możesz domowy gęsty dżem. Następnie włóż krem.Rozmazujemy go. I na wierzchu ciasta.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dalej drugie ciasto. Robimy to samo, co z pierwszym. Dopiero teraz rozłóż wiśnie ze słoika na śmietanie.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Przykryj trzecim ciastem.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Teraz owijamy wszystko folią.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Kładziemy na wierzchu coś ciężkiego. I włóż do lodówki. Znowu sprzątam na noc.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Następnego dnia usuwamy film. To jest to, co mamy. Teraz możesz obamazać go dowolnym kremem. Zrobiłam krem białkowy. Ale można było krem serowy.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    W przypadku kremu zważ wszystko, wymieszaj cukier z wodą,podpal. Kiedy się zagotuje i osiągnie 115 stopni, włącz białka. Zmniejsz syrop i gotuj do 122 stopni. Do piłki. Wlej kroplę syropu do wody i powinna być miękka. Białka nie przestają bić i wlać syrop cienkim strumieniem. Następnie ubij krem, aż zacznie owijać się wokół trzepaczki. Wszystko zależy od mocy miksera. Czas od 4 minut do 12.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Ozdobiłam różami. Możesz ozdobić na swój sposób. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal / 100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal / 100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal / 100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia w puszkach - 61   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 265   kcal / 100g
  • Dżem gruszkowy - 268   kcal/100g
  • Dżem z pigwy - 223   kcal/100g
  • Dżem jabłkowy - 265   kcal/100g
  • Dżem - 265   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Ser mascarpone - 412   kcal/100g

Podobne przepisy