skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozmrażamy wątrobę,myjemy. Podgrzej patelnię olejem i smaż wątrobę do połowy ugotowanej. Obierz cebulę, pokrój dowolnie i dodaj do wątroby. Sól, pieprz do smaku. Możesz dodać ulubione przyprawy. Smażyć do miękkości. Następnie wątrobę z cebulą należy zmielić w blenderze lub maszynce do mięsa.Nadzienie jest gotowe.
Krok 2:
Na bułkę ubij jajka, sól, mleko. W razie potrzeby możesz dodać zielenie. Dodałem trochę świeżego koperku.
Krok 3:
Potrzebujemy Formy do pieczenia, lepiej prostokątnej / kwadratowej. Wytnij pergamin zgodnie z kształtem, złóż go w grudkę i dobrze zwilż w wodzie, wyciśnij i włóż do formy.
Krok 4:
Wlać mieszaninę jajek do formy i piec w piekarniku w 180gr. 15min.
Krok 5:
Połóż folię spożywczą lub folię na stole i ułóż omlet.
Krok 6:
Rozłóż nadzienie
Krok 7:
I delikatnie zwiń bułkę. Owinąć folią/folią i odstawić do lodówki na 2 godziny.
Krok 8:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g