Rolada jajeczna z wątróbką

urozmaic swoje menu tym pysznym przepisem na białko. Jeśli przestrzegasz właściwego odżywiania / diety lub po prostu nie wiesz, co ugotować - spróbuj tej bułki. Można go jeść zarówno na śniadanie, jak i na obiad, ponieważ kompozycja zawiera dużo białka.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 59 % 13 g
tłuszcze 27 % 6 g
węglowodany 14 % 3 g
104 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozmrażamy wątrobę,myjemy. Podgrzej patelnię olejem i smaż wątrobę do połowy ugotowanej. Obierz cebulę, pokrój dowolnie i dodaj do wątroby. Sól, pieprz do smaku. Możesz dodać ulubione przyprawy. Smażyć do miękkości. Następnie wątrobę z cebulą należy zmielić w blenderze lub maszynce do mięsa.Nadzienie jest gotowe.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na bułkę ubij jajka, sól, mleko. W razie potrzeby możesz dodać zielenie. Dodałem trochę świeżego koperku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Potrzebujemy Formy do pieczenia, lepiej prostokątnej / kwadratowej. Wytnij pergamin zgodnie z kształtem, złóż go w grudkę i dobrze zwilż w wodzie, wyciśnij i włóż do formy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlać mieszaninę jajek do formy i piec w piekarniku w 180gr. 15min.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż folię spożywczą lub folię na stole i ułóż omlet.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż nadzienie

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I delikatnie zwiń bułkę. Owinąć folią/folią i odstawić do lodówki na 2 godziny.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy