skład / składniki
metoda gotowania
1. Włóż daktyle do miski blendera, wlej wodę (możesz użyć trochę mniej wody), posiekaj.
2. Migdały i pestki moreli nie są bardzo drobno posiekane, można to również zrobić w blenderze lub nożem. Włóż do pojemnika na daktyle.
3. Myjemy sezam, suszymy, dodajemy do posiekanych daktyli i orzechów.
4. Rodzynki są grubo krojone, wysyłane do pozostałych składników wraz z nasionami słonecznika.
5.& nbsp; a teraz dodajemy miód i banana do głównych składników, po uprzednim ugniataniu widelcem. Wymieszaj, masa powinna być wystarczająco lepka.
6. Za pomocą łyżki stołowej układamy batoniki na blasze wyłożonej pergaminem, wysyłamy do piekarnika, suszymy w temperaturze 90 stopni przez 4 godziny. Drzwiczki piekarnika powinny być lekko uchylone.
przechowuj smakołyk w szczelnie zamkniętym pojemniku. 
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Daktyle - 290 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615 kcal/100g
- Nasiona słonecznika - 560 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pestki moreli - 519 kcal / 100g