ciasteczka solankowe z otrębami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej otręby owsiane i kukurydziane do miski. W osobnym pojemniku wymieszaj solankę ogórkową i oliwę z oliwek, a następnie wlej mieszaninę otrębów, wymieszaj, pozostaw na 5 minut. 
2. Następnie dodaj cukier, sodę gaszoną octem, jagody goji, sezam i rodzynki, wymieszaj. 
3. Wlej mąkę do powstałej masy, zagniataj ciasto. Z ciasta formujemy małe kulki, układamy je na blasze wyłożonej pergaminem, lekko dociskamy.
4. Wysyłamy blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 25 minut. 
podawaj po ostygnięciu ciasteczek.
Poczęstuj się zdrowo! 
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g
- Otręby owsiane - 320 kcal/100g
- Otręby kukurydziane - 220 kcal/100g