ciasto twarogowe fitness
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Zmielone płatki wymieszać z jednym białkiem i wodą. Zagnieść ciasto.
2. Rozłóż go w naczyniu do pieczenia, tworząc boki. Piec w 180 stopniach przez 10 minut.
3. Tymczasem do nadzienia zmiel twaróg razem z owocami za pomocą blendera. Dodaj białko, miód i wanilinę. Jeszcze raz zmiel blenderem.
4. Wlać powstałe nadzienie na podstawę. Wróć do piekarnika również o 180 stopni. Piec przez kolejne 40-50 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal / 100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g