dziki ryż z kurczakiem i grzybami na bulionie z kurczaka
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
drobno posiekaj cebulę, grzyby na średnie kawałki, seler na talerze. Wymieszaj brązowy ryż z dzikim, dodaj posiekane składniki.
Wprowadzamy paprykę, tymianek, czarny pieprz i sól, wszystko mieszamy i układamy w głębokiej nieprzywierającej formie. Rozłóż udka z kurczaka na ryżu, zalej zawartość bulionem z kurczaka.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni i wyślij do niego naczynie do pieczenia, po przykryciu go folią. Czas gotowania wynosi około 60 minut.
gotowy ryż podawaj z kawałkiem kurczaka, ozdobionym ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Dziki ryż - 357 kcal/100g
- Brązowy ryż - 331 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 185 kcal/100g