papryka Tarkin z awokado i pomidorami

Niesamowite w smaku i bardzo wykwintne danie-gotuj i traktuj rodzinę! Proponuję niezwykłe danie z papryką Tarkin, a mianowicie - musisz upiec je w piekarniku, a następnie nadziewać pyszną sałatką z awokado i pomidorów. Jest nie tylko bardzo smaczny i piękny, ale także zdrowy!
GallaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 2 g
tłuszcze 53 % 9 g
węglowodany 35 % 6 g
114 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

1. Pomidory umyć i pokroić w drobną kostkę.
2. Obierz awokado ze skóry, usuń pestkę i pokrój w taki sam sposób, jak pomidory.
3. Drobno posiekaj zieloną cebulę.
4. Paprykę dobrze umyć, osuszyć, włożyć bezpośrednio do wysmarowanej tłuszczem Formy do pieczenia.
5. Piecz paprykę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut, po czym wyjmij ją i ostudź.
6. W misce wymieszaj awokado, pomidory, zieloną cebulę, drobno posiekane chili i posiekany czosnek.
7. Posyp miksturę solą i czarnym pieprzem, polej sokiem z limonki.
8. Dodaj oliwę z oliwek, wszystko ponownie delikatnie wymieszaj.
9. Usuń skórkę ze schłodzonej papryki Tarkin (wolę nie usuwać, ale decydujesz według własnego gustu), pokrój i usuń nasiona łyżką.
10. Połóż przyprawioną sałatkę na papryce i podawaj gotowe danie do stołu.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Limonka - 16   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Pieprz Tarkiński - 40   kcal/100g

Podobne przepisy