wieprzowina wołowa

Oryginalna wieprzowina jest dobra zarówno na kanapkach, jak i jako drugie danie! Jeśli nie wiesz,co ugotować z wymion wołowych, możesz wziąć ten przepis. Proste i smaczne! I zawsze jest to korzystne - co na kanapkach, co jako przekąska lub Pełne drugie danie z dowolnym dodatkiem.
AishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 8 g
tłuszcze 59 % 16 g
węglowodany 11 % 3 g
194 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h

na początek wymiona muszą być ugotowane. Jeśli robisz to po raz pierwszy, powiem od razu - Proces jest prosty. Wymiona oczyszczone ze skorupy i nadmiaru tłuszczu dobrze spłucz pod bieżącą wodą, włóż do rondla. Napełnij wymiona zimną wodą przez 2 godziny. Następnie zmień wodę na czystą, zanurz obraną cebulę w rondlu. Gotuj przez 1-1, 5 godziny na umiarkowanym ogniu, dodaj sól i pieprz.

więc masz już gotowane wymiona wołowe. Teraz zajmijmy się bezpośrednio gotowaniem wieprzowiny. Aby to zrobić, w misce wymieszaj majonez, posiekany czosnek, sól i pieprz. Za pomocą tej mieszanki dokładnie przetrzyj kawałek wymion, nie przecinając, prosto w całości, ze wszystkich stron.

obierz cebulę i marchewkę i pokrój je w plasterki. Połóż je na wysmarowanym olejem roślinnym dnie naczynia do pieczenia, posyp solą i pieprzem. Na warzywach połóż wymię wołową. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 20-25 minut.

gotowe danie można podawać zarówno na gorąco, jak i schłodzone, pokrojone w plastry.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wymiona krowy - 173   kcal/100g

Podobne przepisy