skład / składniki
metoda gotowania
na początek wymiona muszą być ugotowane. Jeśli robisz to po raz pierwszy, powiem od razu - Proces jest prosty. Wymiona oczyszczone ze skorupy i nadmiaru tłuszczu dobrze spłucz pod bieżącą wodą, włóż do rondla. Napełnij wymiona zimną wodą przez 2 godziny. Następnie zmień wodę na czystą, zanurz obraną cebulę w rondlu. Gotuj przez 1-1, 5 godziny na umiarkowanym ogniu, dodaj sól i pieprz.
więc masz już gotowane wymiona wołowe. Teraz zajmijmy się bezpośrednio gotowaniem wieprzowiny. Aby to zrobić, w misce wymieszaj majonez, posiekany czosnek, sól i pieprz. Za pomocą tej mieszanki dokładnie przetrzyj kawałek wymion, nie przecinając, prosto w całości, ze wszystkich stron.
obierz cebulę i marchewkę i pokrój je w plasterki. Połóż je na wysmarowanym olejem roślinnym dnie naczynia do pieczenia, posyp solą i pieprzem. Na warzywach połóż wymię wołową. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 20-25 minut.
gotowe danie można podawać zarówno na gorąco, jak i schłodzone, pokrojone w plastry.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wymiona krowy - 173 kcal/100g