skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Lepiej wziąć grubą kiełbasę o średnicy około 10 centymetrów. I powinien być cienko pokrojony, możesz od razu kupić pokrojony. Obierz i posiekaj czosnek, przepuszczając go przez zgniatacz. Zetrzyj orzechy włoskie na drobnej tarce, przenieś je do miski i wymieszaj z majonezem i czosnkiem, wszystko wymieszaj. Pokrój oliwki na dwie połówki, a cytrynę na cztery, po cienkich plasterkach-im cieńsze, tym lepiej.
Krok 2:
Przejdź do formowania rolek. Bierzemy jeden okrąg kiełbasy - naszej podstawy. Nakładamy na nią warstwę masy z orzechów, a następnie rozprowadzamy połówki oliwek na środku, przekrojem w dół. Dodaj trochę sera startego na grubej lub drobnej tarce, włóż 2 plasterki cytryny i jedną lub dwie gałązki zieleni.
Krok 3:
Wszystko zwijamy w tubę i mocujemy wykałaczką lub szpikulcem. Używamy całej kiełbasy i całego nadzienia. Gotowe rurki kiełbasy układamy na płaskim dużym naczyniu z piramidą, dodatkowo dekorujemy świeżymi ziołami lub układamy wokół nich oliwki. Jak gotować bułki z kiełbasą, powiedziała mi kuma, teraz podzieliła się z Tobą przepisem.
nie jest tajemnicą, że zimne przekąski zawsze zajmują honorowe miejsce na świątecznym stole. Najpierw wyciąga się do nich ręka gości, którzy już nie mogą się doczekać przekąski przed podaniem gorącej. Wśród takich przekąsek można wymienić kiełbasę. Zwykle jest cienko krojony i po prostu układany warstwami na talerzu, czasem naprzemiennie z plasterkami sera. Zgadzam się, nikt nie zaskoczy taką prezentacją, zwłaszcza w naszych czasach, kiedy jest tak wiele wspaniałych przepisów i hacków życiowych do dekorowania potraw. Ale jeśli ugotujesz takie bułki z kiełbasą z nadzieniem, możesz bezpiecznie liczyć na tytuł "gospodyni roku". Zgadzam się, że wyglądają tak, jakby właśnie przywieziono je na twoje zamówienie z restauracji. Ale jedną rzeczą jest to, że wyglądają pięknie i apetycznie, a zupełnie inną rzeczą jest to, że są również bardzo smaczne-oczywiście z taką a taką kombinacją smakową składników! Wydaje się, że w tym nadzieniu wszystko jest przemyślane. Spróbuj I ty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cervelat - 425 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g