bułki z kiełbasą z serem

niezwykle smaczne i bardzo słodkie bułki! Szybkie przygotowanie, piękne w dekoracji. Oryginalne i atrakcyjne bułki z przekąskami widziałem na jubileuszu u Kumy. Postanowiłem je trochę zmienić i zaprojektować na swój sposób. Wyszło bardzo reprezentacyjnie, elegancko, estetycznie i całkiem świątecznie!
valeriAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 11 g
tłuszcze 70 % 33 g
węglowodany 6 % 3 g
344 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Lepiej wziąć grubą kiełbasę o średnicy około 10 centymetrów. I powinien być cienko pokrojony, możesz od razu kupić pokrojony. Obierz i posiekaj czosnek, przepuszczając go przez zgniatacz. Zetrzyj orzechy włoskie na drobnej tarce, przenieś je do miski i wymieszaj z majonezem i czosnkiem, wszystko wymieszaj. Pokrój oliwki na dwie połówki, a cytrynę na cztery, po cienkich plasterkach-im cieńsze, tym lepiej.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przejdź do formowania rolek. Bierzemy jeden okrąg kiełbasy - naszej podstawy. Nakładamy na nią warstwę masy z orzechów, a następnie rozprowadzamy połówki oliwek na środku, przekrojem w dół. Dodaj trochę sera startego na grubej lub drobnej tarce, włóż 2 plasterki cytryny i jedną lub dwie gałązki zieleni.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wszystko zwijamy w tubę i mocujemy wykałaczką lub szpikulcem. Używamy całej kiełbasy i całego nadzienia. Gotowe rurki kiełbasy układamy na płaskim dużym naczyniu z piramidą, dodatkowo dekorujemy świeżymi ziołami lub układamy wokół nich oliwki. Jak gotować bułki z kiełbasą, powiedziała mi kuma, teraz podzieliła się z Tobą przepisem.

nie jest tajemnicą, że zimne przekąski zawsze zajmują honorowe miejsce na świątecznym stole. Najpierw wyciąga się do nich ręka gości, którzy już nie mogą się doczekać przekąski przed podaniem gorącej. Wśród takich przekąsek można wymienić kiełbasę. Zwykle jest cienko krojony i po prostu układany warstwami na talerzu, czasem naprzemiennie z plasterkami sera. Zgadzam się, nikt nie zaskoczy taką prezentacją, zwłaszcza w naszych czasach, kiedy jest tak wiele wspaniałych przepisów i hacków życiowych do dekorowania potraw. Ale jeśli ugotujesz takie bułki z kiełbasą z nadzieniem, możesz bezpiecznie liczyć na tytuł "gospodyni roku". Zgadzam się, że wyglądają tak, jakby właśnie przywieziono je na twoje zamówienie z restauracji. Ale jedną rzeczą jest to, że wyglądają pięknie i apetycznie, a zupełnie inną rzeczą jest to, że są również bardzo smaczne-oczywiście z taką a taką kombinacją smakową składników! Wydaje się, że w tym nadzieniu wszystko jest przemyślane. Spróbuj I ty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cervelat - 425   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy