skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić wieprzowinę w skórce cebuli? Przygotuj jedzenie. Jako składnik mięsny weź boczek wieprzowy z dużymi warstwami mięsa. Dobrze spłucz i osusz ręcznikami papierowymi. Pokrój mostek na porcje. Jeśli jest, nie usuwaj skóry, będzie z nią smaczniejsza i piękniejsza.
Krok 2:
Weź odpowiedni rozmiar garnka do gotowania mięsa. Wlej do niego wodę. Połóż łuski cebuli. Radziłbym najpierw spłukać go pod wodą. Umieść patelnię z łuskami na średnim ogniu.
Krok 3:
Zagotuj wodę, dodaj sól i gotuj bulion przez 20 minut.
Krok 4:
We wrzącym roztworze umieść kawałki wieprzowiny. Ponownie zagotuj i gotuj mięso od momentu wrzenia przez 10 minut na małym ogniu. Następnie wyłącz ogień i pozostaw wieprzowinę w solance, aż całkowicie ostygnie.
Krok 5:
Obierz i posiekaj czosnek w dowolny sposób-pokrój, przełóż przez prasę, zetrzyj. W osobnej misce umieść posiekany czosnek, dodaj pieprz i przyprawy do solenia smalcu. Wybierz ich liczbę i zestaw według własnego gustu i dostępności.
Krok 6:
Dobrze wymieszaj mieszaninę.
Krok 7:
Wyjmij schłodzony mostek z wywaru i osusz ręcznikami papierowymi. Zetrzyj kawałki pikantną mieszanką i wyślij do lodówki. Wieprzowina będzie gotowa za 12 godzin.
Krok 8:
Przechowuj wieprzowinę w łuskach cebuli, owiniętą folią spożywczą lub folią, w zamrażarce.
do podania wieprzowina jest cienko krojona i podawana razem z innymi wędlinami lub samodzielnie. Do krojenia dobrze nadają się ostre sosy na bazie chrzanu, musztardy, keczupu, marynat i pikli.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
jak wybrać idealny garnek do zupy, owsianki lub marynowania ogórków przeczytaj artykuł o patelniach.
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Skórka cebuli - 0 kcal/100g
- Boczek wieprzowy - 155 kcal/100g