wieprzowina w skórce cebuli

ze zwykłych produktów, pyszna przekąska na każdy dzień! Wieprzowina w łuskach cebuli jest przygotowywana w bardzo prosty sposób. Dzięki wstępnemu gotowaniu okazuje się bardzo miękki i pachnący. Takie mięso można przygotować na przyszłość i przechowywać w porcjach w zamrażarce.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 75 % 9 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 0 % 0 g
65 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić wieprzowinę w skórce cebuli? Przygotuj jedzenie. Jako składnik mięsny weź boczek wieprzowy z dużymi warstwami mięsa. Dobrze spłucz i osusz ręcznikami papierowymi. Pokrój mostek na porcje. Jeśli jest, nie usuwaj skóry, będzie z nią smaczniejsza i piękniejsza.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Weź odpowiedni rozmiar garnka do gotowania mięsa. Wlej do niego wodę. Połóż łuski cebuli. Radziłbym najpierw spłukać go pod wodą. Umieść patelnię z łuskami na średnim ogniu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zagotuj wodę, dodaj sól i gotuj bulion przez 20 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    We wrzącym roztworze umieść kawałki wieprzowiny. Ponownie zagotuj i gotuj mięso od momentu wrzenia przez 10 minut na małym ogniu. Następnie wyłącz ogień i pozostaw wieprzowinę w solance, aż całkowicie ostygnie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obierz i posiekaj czosnek w dowolny sposób-pokrój, przełóż przez prasę, zetrzyj. W osobnej misce umieść posiekany czosnek, dodaj pieprz i przyprawy do solenia smalcu. Wybierz ich liczbę i zestaw według własnego gustu i dostępności.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze wymieszaj mieszaninę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyjmij schłodzony mostek z wywaru i osusz ręcznikami papierowymi. Zetrzyj kawałki pikantną mieszanką i wyślij do lodówki. Wieprzowina będzie gotowa za 12 godzin.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przechowuj wieprzowinę w łuskach cebuli, owiniętą folią spożywczą lub folią, w zamrażarce.

do podania wieprzowina jest cienko krojona i podawana razem z innymi wędlinami lub samodzielnie. Do krojenia dobrze nadają się ostre sosy na bazie chrzanu, musztardy, keczupu, marynat i pikli.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

jak wybrać idealny garnek do zupy, owsianki lub marynowania ogórków przeczytaj artykuł o patelniach.

do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Skórka cebuli - 0   kcal/100g
  • Boczek wieprzowy - 155   kcal/100g

Podobne przepisy