ciasto galaretkowe

niesamowicie pyszne, proste i szybkie! Oryginalny przepis na słodycze!
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 7 g
tłuszcze 16 % 7 g
węglowodany 68 % 30 g
211 kcal
IG: 3 / 3 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 12 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.

ten wspaniały przepis kulinarny kuchni włoskiej nauczy nas, jak zrobić ciasto z galaretką z owocami-pyszne i piękne.

natychmiast napełnij żelatynę zimną wodą przez około czterdzieści lub czterdzieści pięć minut. W misce ubij jajka z cukrem granulowanym, dodaj cukier waniliowy. Jeśli ubij żółtka i białka osobno, a białka dodaj do ciasta na końcu, nasze jedzenie wzrośnie znacznie lepiej. Wymieszaj proszek do pieczenia z mąką pszenną, a następnie delikatnie dodaj łyżkę stołową do masy jajecznej. Posmaruj każdy wygodny Okrągły kształt masłem, rozłóż część powstałego ciasta i piecz w dobrze rozgrzanym piekarniku przez około dwadzieścia minut. Drugą część ciasta układamy w prostokątny kształt i również pieczemy. Kiedy to ciasto jest gotowe, natychmiast zwiń je w rolkę, gdy jest gorące.

rozpuść żelatynę i ostudź. Ubij śmietanę z cukrem w stabilną pianę. Po włożeniu tutaj dowolnego jogurtu możesz nawet z kawałkami owoców. Wlej ciepłą żelatynę i natychmiast ubij przez kilka sekund. Powstały suflet wlewa się do okrągłej formy bezpośrednio na upieczone ciasto. Wkładamy do lodówki na dwie godziny.

rozwiń wcześniej zwiniętą rolkę, posmaruj ją dżemem i ponownie zwiń. Po pokrojeniu na porcje. Rozłóż bułki na zamrożonym sufle. I wlej gotową galaretkę. Wkładamy go z powrotem do lodówki, ale już na noc. Wszystko, nasze niesamowite jedzenie jest gotowe.Ciasto galaretkowe z owocami tak, jak jest.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Galaretka - 80   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 265   kcal/100g
  • Dżem gruszkowy - 268   kcal/100g
  • Dżem z pigwy - 223   kcal/100g
  • Dżem jabłkowy - 265   kcal/100g
  • Dżem - 265   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy