skład / składniki
gotowanie krok po kroku
na początek myjemy mięso, suszymy, ubijamy, solimy i pieprzymy według własnego gustu, smarujemy musztardą i wkładamy do lodówki na około godzinę. W tym czasie myjemy grzyby, obieramy je, smażymy z drobno posiekaną cebulą. Następnie na zaparzonym mięsie umieszczamy przygotowane grzyby z cebulą, zwijamy mięso w ciasną rolkę, wiążemy nitkami, a następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 30 minut. Podczas gotowania mięsa robimy przystawkę. Aby to zrobić, umyj i pokrój ziemniaki w kostkę. Następnie myjemy, obieramy i kroimy w kostkę wszystkie wybrane przez nas warzywa. Teraz wymieszaj wszystkie te składniki na patelni, zalej wodą i gotuj do miękkości. Po ugotowaniu mięsa wyjmujemy je i kroimy w medaliony, układamy wzdłuż krawędzi naczynia. Na środku naczynia układamy przystawkę z warzyw. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal / 100g