Rolada z filetów Medaliony

aromatyczny i pożywny lunch do rodzinnego menu! Rolada z polędwicy to jedno z ulubionych dań mięsnych mojego męża. Przygotowuję ten posiłek w odstępach około raz na 2 tygodnie. teraz podzielę się z Wami tym przepisem kulinarnym.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 14 g
64 kcal
IG: 93 / 7 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

na początek myjemy mięso, suszymy, ubijamy, solimy i pieprzymy według własnego gustu, smarujemy musztardą i wkładamy do lodówki na około godzinę. W tym czasie myjemy grzyby, obieramy je, smażymy z drobno posiekaną cebulą. Następnie na zaparzonym mięsie umieszczamy przygotowane grzyby z cebulą, zwijamy mięso w ciasną rolkę, wiążemy nitkami, a następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 30 minut. Podczas gotowania mięsa robimy przystawkę. Aby to zrobić, umyj i pokrój ziemniaki w kostkę. Następnie myjemy, obieramy i kroimy w kostkę wszystkie wybrane przez nas warzywa. Teraz wymieszaj wszystkie te składniki na patelni, zalej wodą i gotuj do miękkości. Po ugotowaniu mięsa wyjmujemy je i kroimy w medaliony, układamy wzdłuż krawędzi naczynia. Na środku naczynia układamy przystawkę z warzyw. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal / 100g

Podobne przepisy