skład / składniki
metoda gotowania
1. Opłucz groszek i zalej wodą. Odstawić i puchnąć przez co najmniej 2 godziny.
2. Wlej wodę do miski multicookera i dodaj groszek, sól. Gotuj w trybie "Zupa" przez 1 godzinę.
3. Marchewki, cebulę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do gotowanego groszku. Włącz tryb "Zupa" i gotuj wszystko razem przez 30 minut.
4. Pietruszkę umyć i posiekać (otvyut trochę do dekoracji gotowego dania), przed końcem gotowania dodać go i cukier do zupy.
5. Zmiel zupę blenderem.
6. Pokrój mostek na małe kawałki i smaż z olejem roślinnym w trybie "smażenia".
7. Pokrój chleb w paski, wymieszaj z startym czosnkiem i susz w piekarniku przez około 20 minut w 100 stopniach.
8. Podczas serwowania połóż mięso i krakersy na wierzchu, udekoruj pozostałą natką pietruszki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowi suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Suszony groszek - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Boczek wieprzowy - 155 kcal/100g