skład / składniki
gotowanie krok po kroku
aby przygotować ten przepis kulinarny, ubij jajka miotłą lub mikserem. Dodaj cukier granulowany i proszek do pieczenia w jednym opakowaniu. W innej misce wymieszaj śmietanę i miód. Gdy uzyskasz jednorodną masę, wlej ją do jaj. Przesiej mąkę i dodaj do naszej masy. Wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie, konsystencja ciasta powinna być jak wiejska śmietana. Opłucz formę, nasmaruj i wlej tam powstałe ciasto. Piekarnik rozgrzewamy z wyprzedzeniem do 180 C. Piec nasze ciasto w rozgrzanym piekarniku. Następnie zostawiamy biszkopt w ciepłym miejscu, a gdy trochę ostygnie, kroimy go na 2 ciasta. Następnie ubij gotowane mleko skondensowane ze śmietaną. Nasmaruj dolne ciasto gotowym kremem. Zmiel migdały w moździerzu lub w młynku do kawy, a następnie wlej połowę posiekanych migdałów na krem i przykryj drugim ciastem. Delikatnie posmaruj wierzch ciasta pozostałym kremem i udekoruj drugą częścią migdałów. Ciasto miodowo-kwaśne jest gotowe! To rodzaj jedzenia, które możesz podnieść nie tylko na duchu dziecka, ale także całej rodziny. Miłego picia herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g