Sałatka z kiełbasą, ogórkiem kiszonym i ziemniakami

pyszne, satysfakcjonujące z przyjemną, pikantną, pikantną nutą! Istnieje wiele przepisów na sałatkę z kiełbasą. Każdy z nich czasami wcale nie jest do siebie podobny i składa się z absolutnie różnych składników, łączy ich obecność kiełbasy - gotowanej, wędzonej lub częściowo wędzonej, jak moja.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 46 % 11 g
138 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki według listy. Ta sałatka wyróżnia się prostotą i dostępnością składników. W razie potrzeby i smaku skład składników można zmienić, zwiększyć lub zmniejszyć. Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach, dzięki czemu sałatka będzie bardziej satysfakcjonująca.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ziemniaki schładzamy, obieramy i kroimy w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Do takiej sałatki możesz użyć szynki, pół wędzonej, wędzonej kiełbasy. Kiełbasę w podobny sposób kroimy w małe kostki lub paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Lepiej jest użyć czerwonej cebuli do tej sałatki, obrać ją z łuski i pokroić na połówki pierścieni. Lepiej marynować cebulę w occie jabłkowym lub winnym, aby sałatka była przyjemniejsza w smaku. Wystarczy trzymać cebulę w occie przez 10 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Kiszone ogórki kroimy w drobną kostkę. Zamiast zwykłych ogórków kiszonych można użyć korniszonów. Oprócz ogórków możesz użyć oliwek lub oliwek, które nadadzą sałatce dużą krawędź.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż wszystkie składniki do głębokiej salaterki. Cebulę wraz z resztkami octu, w którym marynowano, wysyłamy do pozostałych składników. Wlej sos sojowy oliwa z oliwek, dodaj sól, czarny pieprz do smaku. Jeśli nie lubisz smaku sosu sojowego, możesz go zastąpić musztardą, otrzymasz inny, ale ten sam pikantny smak. Wymieszaj, pozwól sałatce trochę namoczyć i podawaj. Smacznego!

świat sałatek, podobnie jak wiele innych potraw, ma swoje ulubione, bardziej popularne i znane. Nie są częścią żadnej kuchni, są poszukiwane na całym świecie. Więc ta sałatka jest "pikantna". Istnieje w wielu krajach, ale nie pod tą nazwą kryje się zupełnie inny zestaw produktów. Nawet w naszym kraju każda gospodyni domowa ma własną sałatkę "pikantną", w przeciwieństwie do innej o tej samej nazwie. I oczywiście jest ulubionym daniem prawie wszystkich, ponieważ skład składników można zmieniać w zależności od ich gustów.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g

Podobne przepisy