bakłażan po koreańsku z czosnkiem w sosie sojowym

ugotuj bakłażana po koreańsku, a czekają na Ciebie nowe odkrycia. Wśród koreańskich przepisów kulinarnych znajdziesz wiele potraw z bakłażana, popularność tych specjalnych warzyw jest zrozumiała. To danie podawane jest na gorąco, z gotowanym ryżem lub kruchym jęczmieniem, doprawionym lekko masłem. Bakłażan w stylu koreańskim może być daniem głównym lub przyzwoitą zimną przekąską. Przygotuj bakłażana po koreańsku, a czekają na Ciebie nowe odkrycia smakowe hojnej kuchni koreańskiej. Smacznego!

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 2 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 54 % 13 g
124 kcal
IG: 77 / 0 / 23

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W przypadku bakłażana odetnij łodygę, cofnij się o 2 centymetry od krawędzi i pokrój bakłażana wzdłuż na 6 części, pozostaw podstawę bakłażana w całości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę, szczypiorek i czosnek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotowanie makaronu: podgrzej patelnię z 2 łyżkami. l olej roślinny i smaż cebulę i czosnek przez 1 minutę, a następnie dodaj zieloną cebulę i smaż przez kolejne 4 minuty na małym ogniu. Zdjąć z ognia i ostudzić. Dodaj płatki chili, sos sojowy, pastę pieprzową, cukier, mielony czarny pieprz, olej sezamowy, nasiona sezamu i sól do smażonej cebuli z czosnkiem, wszystko dokładnie wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ostrożnie posmaruj każdy bakłażan przygotowaną pastą wewnątrz i na zewnątrz.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W podwójnym bojlerze podgrzej wodę, umieść talerz na ruszcie i ułóż bakłażany. Gotuj bakłażany w podwójnym bojlerze przez 15 minut. Gotowy do sprawdzenia drewnianym patyczkiem, kij powinien łatwo przebić bakłażana, ale nie trzymaj bakłażana w podwójnym bojlerze zbyt długo, bo stanie się zbyt miękki. Podawaj bakłażany na gorąco z gotowanym ryżem, jęczmieniem perłowym lub bulgurem. Smacznego!

1. W przypadku bakłażana odetnij łodygę, cofnij się  2 centymetry od krawędzi i pokrój bakłażana wzdłuż na 6 części, pozostaw podstawę bakłażana w całości.
2. Drobno posiekaj cebulę, zieloną cebulę i czosnek.
3. Przygotowanie makaronu: & nbsp;podgrzej patelnię z 2 łyżkami.l olej roślinny i smaż cebulę i czosnek przez 1 minutę, następnie dodaj zieloną cebulę i smaż przez kolejne 4 minuty na małym ogniu. Zdjąć z ognia i ostudzić. Dodaj do smażonej cebuli z czosnkiem płatki chili, sos sojowy, pastę pieprzową, cukier, mielony czarny pieprz, olej sezamowy, nasiona sezamu i sól, wszystko dokładnie wymieszać.
4. Ostrożnie posmaruj każdy bakłażan przygotowaną pastą wewnątrz i na zewnątrz.
5. W podwójnym bojlerze podgrzej wodę, połóż talerz na ruszcie i połóż bakłażany. Gotuj bakłażany w podwójnym bojlerze przez 15 minut. Gotowy do sprawdzenia drewnianym patyczkiem, kij powinien łatwo przebić bakłażana, ale nie trzymaj bakłażana w podwójnym bojlerze zbyt długo, bo stanie się zbyt miękki. Bakłażany podawaj & nbsp;na gorąco z gotowanym ryżem, jęczmieniem perłowym lub bulgurem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy