skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z fasolą i wątróbką? Przygotuj składniki. Potrzebujemy: wątróbki drobiowej (można również wziąć wieprzowinę lub wołowinę), świeżego ogórka, fasoli w puszkach (białej lub czerwonej),czosnku i majonezu.
Krok 2:
Fasolę w puszkach wrzuć do durszlaka i pozwól płynowi spłynąć.
Krok 3:
Wątróbka drobiowa jest wstępnie ugotowana w osolonej wodzie. Przed gotowaniem dokładnie spłucz wątrobę, Usuń filmy i warstwy tłuszczu.
Krok 4:
Schłodzić gotową wątrobę i pokroić na średnie kawałki.
Krok 5:
Umyj ogórek i pokrój w małe kostki.
Krok 6:
Przełóż czosnek przez prasę.
Krok 7:
W salaterce połącz wątróbkę drobiową, ogórek, fasolę w puszkach.
Krok 8:
Dodaj czosnek do salaterki.
Krok 9:
Dopraw sałatkę majonezem i wymieszaj. Podawaj sałatkę do stołu. Smacznego!
używając wątróbki drobiowej w swojej diecie, możesz poprawić swoje zdrowie o rząd wielkości. W końcu zawiera niewiarygodnie dużą ilość wymaganych witamin, kwasów i tłuszczów. To dzięki nim organizm jest wystarczająco nasycony i funkcjonuje bez opóźnień.
spożywając tylko około stu gramów wątróbki drobiowej, można uzyskać więcej niż trzy dzienne dawki witaminy A. korzyści płynące z witamin z grupy B są trudne do przecenienia. I jest ich dużo w wątróbce drobiowej. Osoby cierpiące na anemię zdecydowanie powinny włączyć ją do swojej codziennej diety.
wątróbka drobiowa jest wyjątkowo zdrowa, ale nie jest spożywana tak często jak mięso. Nie każdy lubi podroby. Ale sałatka z wątrobą może być prawdziwym arcydziełem. W końcu wątroba, a także mięso, harmonijnie łączy się ze świeżymi i konserwowanymi warzywami, owocami, grzybami. Dzięki tak szerokiej gamie zgodności innych produktów z wątrobą można z niej przygotować wiele oryginalnych i smacznych potraw.
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Fasola biała - 102 kcal/100g