skład / składniki
metoda gotowania
takie jedwabiste i piękne desery o kremowym smaku z jasnymi owocowymi nutami są popularne w Chinach. Przygotowanie deseru nie jest trudne, ale smakuje wyśmienicie i wygląda niecodziennie. Dobry sposób na zaskoczenie rodziny i gości!
owoce na deser zrobią wszystko! Ale szczególnie dobre będą pomarańcze i mandarynki, a także dojrzałe mango, ananas, kiwi, banany, brzoskwinie i morele. Deser będzie bardzo smaczny z melonem lub bardzo dojrzałą gruszką. Owoce można przyjmować zarówno świeże, jak i mrożone lub w puszkach. Ogólnie rzecz biorąc, każdy będzie odpowiedni-koncentrujemy się w tej kwestii na własnych możliwościach i guście.
jeśli wybrano świeże owoce, należy je wcześniej umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki. Plasterki cytrusów można pozostawić w całości. Jeśli są zamrożone, należy je wcześniej rozmrozić. Jeśli są w puszkach, po prostu spuść sok i pokrój owoce na małe kawałki. Owoce cytrusowe można pozostawić w całych plasterkach.
wlej określoną ilość wody do małego rondla i podpal, zagotuj. Wlej cukier do głębokiej ceramicznej miski, dodaj żelatynę. mieszać. Gdy woda się zagotuje, wlej ją do mieszanki cukrowo-żelatynowej. Wszystko mieszamy, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
wlej mleko do powstałej mieszanki, dodaj ekstrakt migdałowy. Wszystko ponownie dobrze mieszamy, aż będzie jednorodne. Teraz wlej mieszaninę do czterech misek i pozostaw na pół godziny. Mieszanina zacznie twardnieć, ale jeszcze nie w pełni stwardnieje. Następnie zanurzamy kawałki owoców w prawie gotowej galarecie (zostawiamy część owoców do dekoracji gotowego deseru). Wkładamy miski z galaretką do lodówki na 1 godzinę.
dekorujemy gotowy deser owocami pozostawionymi do tych celów i podajemy go do stołu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ekstrakt z migdałów - 0 kcal/100g