ciasto truskawkowe bez pieczenia dla mamy

cudownie delikatny i soczysty tort urodzinowy dla mamy! Dość szybki przepis na łatwe do zrobienia ciasto twarogowo-truskawkowe z bananami i szpinakiem z czekoladą bez pieczenia, które mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 6 g
tłuszcze 25 % 9 g
węglowodany 58 % 21 g
187 kcal
IG: 14 / 10 / 76

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo zrobić tort urodzinowy z twarogu i dojrzałych owoców z jagodami bez pieczenia, który spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznego ciasta twarogowo-truskawkowego z bananami i szpinakiem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować masę żelatynową, weź patelnię, a następnie wlej do niej trzysta mililitrów mleka z lodówki, a następnie wlej trzydzieści pięć gramów żelatyny.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie odstaw patelnię na piętnaście do dwudziestu minut na bok, aby żelatyna pęczniała.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź miskę objętościową i włóż do niej dwieście pięćdziesiąt gramów twarogu, a następnie dodaj do miski trzysta pięćdziesiąt gramów 15% kwaśnej śmietany.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej dwieście gramów cukru do wspólnej miski i dodaj do niej jedną łyżeczkę cukru waniliowego.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zmiel wszystkie składniki w misce mikserem, aż uzyskasz jednorodną masę twarogowo-śmietanową.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Napełnij kubek blendera większością dwustu gramów przekrojonych na pół świeżych truskawek i zmiel blenderem na puree jagodowe, które następnie włóż do głębokiej miski, a następnie pokrój resztę truskawek na dowolne małe kawałki i włóż do miski z puree truskawkowym.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umieść sto pięćdziesiąt gramów obranych bananów w filiżance blendera, a następnie dodaj jedną łyżkę mleka i zmiksuj blenderem na puree, które następnie rozłóż na talerzu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Umieść patelnię z spęcznioną żelatyną na kuchence i mieszając, rozpuść ją na małym ogniu kuchenki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej masę żelatynową na gorąco do miski z twarogiem i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki mikserem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wlej trzecią część przygotowanej masy twarogowo-żelatynowej do miski z truskawkami i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ugotowaną masę truskawkową wlej do formy natłuszczonej niewielką ilością oleju roślinnego, a następnie równomiernie rozprowadź jagodę i włóż formę do zamrażarki na dziesięć do dwunastu minut.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wlej część przygotowanej masy twarogowo-żelatynowej do talerza z puree bananowym i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie pokrusz pięćdziesiąt gramów krakersów do talerza i ponownie wymieszaj wszystkie składniki.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Włóż sześćdziesiąt gramów posiekanego szpinaku do miski z masą twarogowo-żelatynową, a następnie włóż do niej osiemdziesiąt gramów posiekanej czekolady.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Ułóż gotowaną masę szpinakową z czekoladą w formie na wierzchu warstwy truskawkowej i rozprowadź równomierną warstwą, a następnie włóż formę do zamrażarki na dziesięć do dwunastu minut.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Po upływie czasu ułóż banana z ciasteczkami na wierzchu szpinaku i czekolady i równomiernie rozprowadź, a następnie włóż formę do zamrażarki.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Po dziesięciu do dwunastu minutach wyjmij formę z zamrażarki i rozłóż ciasto na talerzu, a następnie udekoruj je dwudziestoma gramami czekolady startej na drobnej tarce i rozłóż jagody wiśni do smaku.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość szybki i bardzo prosty przepis na przygotowanie urodzinowego ciasta twarogowego z bananami i świeżymi truskawkami bez pieczenia urodzinowego! To idealnie pyszne i przyjemnie orzeźwiające ciasto truskawkowo-twarogowe z bananami i szpinakiem z czekoladą, przedstawione na deser na świąteczny stół, jest nie do pochwały! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Truskawki świeżo mrożone słodkie - 44   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Czereśnia - 50   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Ciasteczka Krakersowe - 504   kcal/100g

Podobne przepisy