kawior okoń solenie w domu

masz kawior w oku? Solenie go według pysznego przepisu na solenie na sucho. Jeść kawior i jednocześnie oszczędzać? To jest prawdziwe! Jeśli kawior pochodzi z okonia, a nawet z domowego suchego solenia. Gotujemy!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 71 % 15 g
tłuszcze 24 % 5 g
węglowodany 5 % 1 g
123 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Mój kawior, uwolnij go od filmu, włóż do wygodnego pojemnika.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj sól.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj cukier.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj widelcem i wstaw do lodówki na 1,5-2 godziny.

chleb i masło to słodka sprawa! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kawior Karaś - 124   kcal/100g

Podobne przepisy