skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przejdźmy przez ogórki, ponieważ okazy z jakimś małżeństwem mogą zostać złapane.
Krok 2:
Opłucz je i podczas gotowania przypraw i przypraw moczymy w wodzie.
Krok 3:
Przygotujmy solankę. Aby to zrobić, weź wodę. Zagotujemy go i wyślemy tutaj sól i cukier. Mieszaj wszystko jakościowo, aż całkowicie się rozpuści i doprowadzając do wrzenia, gotuj przez minutę.
Krok 4:
Gdy woda się zagotuje, musimy złamać parasole koperkowe (3 szt.) i gałązki porzeczki (2-3 szt.) z liśćmi, rozerwać 2 liście chrzanu, oczyścić i posiekać czosnek, gorzką paprykę, włożyć groszek pieprzowy, jednym słowem wszystko ugotować i podzielić na kilka części. A potem połóż dno rondla, w którym posolemy ogórki, jedną częścią.
Krok 5:
Połóż warstwę ogórków na przyprawach i połóż kolejną część przypraw i przypraw. I tak-dopóki nie skończą się ogórki. Na wierzchu powinny być również przyprawy i przyprawy.
Krok 6:
Solanka już się zagotowała? Wspaniały. Zalej je całym naszym pięknem.
Krok 7:
Ten krok można w zasadzie pominąć. Ale uwielbiam przykrywać pikle liśćmi winogron. Nie miałem go dzisiaj, wziąłem liście chrzanu i dodałem więcej solanki. W końcu powinien całkowicie pokryć zawartość rondla.
Krok 8:
Niech patelnia stanie w chłodnym miejscu. A kiedy solanka ostygnie, zanieś ją do lodówki. Och, i będą chrupać! Nawiasem mówiąc, jeśli nie zjesz tego piękna od razu, przenieś ogórki do słoika i napełnij tą samą solanką, w której gotowano ogórki.
i więcej porad
do szybkiego solenia wybieraj tylko bardzo świeże, ciasne ogórki, najlepiej z pryszczami.
jeśli chcesz bardzo szybkiego solenia, odetnij ogórki po obu stronach.
aby jeszcze szybciej marynować ogórki, pokrój je w kliny. Sól, dopraw przyprawami i solą. Umieść w torbie lub słoiku. I potrząsając wszystkim mocno, trzymaj w lodówce.
jeśli chodzi o przyprawy i przyprawy, tutaj możesz nie ograniczać się tylko do mojej sugestii. W końcu ogórki można solić nie tylko różnymi przyprawami, ale także dodając, powiedzmy, gałązki lub liście wiśni, dębu itp.
solone ogórki najlepiej trzymać w solance!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Liście porzeczki - 0 kcal/100g