skład / składniki
metoda gotowania
kawior musi być świeży. Przenosimy go do szklanej lub ceramicznej miski o odpowiednim rozmiarze. Wlej jedną trzecią zimnej wody do kawioru, która musi być pitna-niekoniecznie przegotowana, przynajmniej po prostu przefiltrowana.
następnie za pomocą zwykłego widelca zaczynamy mieszać kawior ostrożnymi ruchami. Przy takich działaniach wszystkie filmy są nawijane na widelec, to znaczy w misce pozostaną tylko pojedyncze jaja. Ale może się zdarzyć, że nie wszystkie filmy zostaną usunięte z kawioru widelcem. W takim przypadku wlej kawior wraz z wodą na duże sito, a następnie użyj łyżki, starając się, aby Filmy pozostały na sicie, a kawior wraz z płynem przeszedł przez otwory z powrotem do miski.
następnie dodaj połowę pozostałej wody do kawioru i ponownie przefiltruj przez sito. Powtórz procedurę ponownie z pozostałą wodą. Gdy kawior jest dobrze umyty, możesz przejść do następnego etapu solenia, a mianowicie przygotować solankę.
robienie tego w ten sposób... W osobnym pojemniku (możesz wziąć szklankę) wlej wrzącą wodę (80 ml), do której wlej sól i dobrze wymieszaj, aż kryształy całkowicie się rozpuszczą. Następnie wlej przygotowany umyty kawior powstałą solanką. Pozostaw kawior w solance na 2 godziny, przykryj pojemnik pokrywką.
kiedy minie ten czas, odsącz solankę i wlej kawior olejem roślinnym. Powinien być rafinowany, bezwonny. Dobrze, ale delikatnie mieszaj kawior. Jest gotowa do podania! To Takie Szybkie i proste!
jeśli podawanie planowane jest później, przechowuj kawior w lodówce. Aby to zrobić, przenieś kawior do słoika o odpowiednim rozmiarze, który zamykamy pokrywką. Nie jest przechowywany przez bardzo długi czas - kilka dni. Możesz z nim gotować pyszne kanapki lub doskonałe przekąski, na przykład masło kawiorowe lub tartaletki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kawior karpia - 179 kcal/100g