solenie kawioru karpia

jeden z najbardziej udanych przepisów. Okazuje się pyszne! Solenie kawioru karpia nie jest trudne. Przygotowuje się go dość szybko, z dodatkiem najbardziej zwykłych, niedrogich produktów. Okazuje się bardzo smaczny. Dzięki tak przygotowanemu kawiorowi rybnemu można przygotować obfite kanapki, które mogą stanowić apetyczną i pożywną przekąskę dla całej rodziny w ciągu dnia.
Zhenya777Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 11 g
tłuszcze 60 % 18 g
węglowodany 3 % 1 g
200 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

kawior musi być świeży. Przenosimy go do szklanej lub ceramicznej miski o odpowiednim rozmiarze. Wlej jedną trzecią zimnej wody do kawioru, która musi być pitna-niekoniecznie przegotowana, przynajmniej po prostu przefiltrowana.

następnie za pomocą zwykłego widelca zaczynamy mieszać kawior ostrożnymi ruchami. Przy takich działaniach wszystkie filmy są nawijane na widelec, to znaczy w misce pozostaną tylko pojedyncze jaja. Ale może się zdarzyć, że nie wszystkie filmy zostaną usunięte z kawioru widelcem. W takim przypadku wlej kawior wraz z wodą na duże sito, a następnie użyj łyżki, starając się, aby Filmy pozostały na sicie, a kawior wraz z płynem przeszedł przez otwory z powrotem do miski.

następnie dodaj połowę pozostałej wody do kawioru i ponownie przefiltruj przez sito. Powtórz procedurę ponownie z pozostałą wodą. Gdy kawior jest dobrze umyty, możesz przejść do następnego etapu solenia, a mianowicie przygotować solankę.

robienie tego w ten sposób... W osobnym pojemniku (możesz wziąć szklankę) wlej wrzącą wodę (80 ml), do której wlej sól i dobrze wymieszaj, aż kryształy całkowicie się rozpuszczą. Następnie wlej przygotowany umyty kawior powstałą solanką. Pozostaw kawior w solance na 2 godziny, przykryj pojemnik pokrywką.

kiedy minie ten czas, odsącz solankę i wlej kawior olejem roślinnym. Powinien być rafinowany, bezwonny. Dobrze, ale delikatnie mieszaj kawior. Jest gotowa do podania! To Takie Szybkie i proste!

jeśli podawanie planowane jest później, przechowuj kawior w lodówce. Aby to zrobić, przenieś kawior do słoika o odpowiednim rozmiarze, który zamykamy pokrywką. Nie jest przechowywany przez bardzo długi czas - kilka dni. Możesz z nim gotować pyszne kanapki lub doskonałe przekąski, na przykład masło kawiorowe lub tartaletki.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kawior karpia - 179   kcal/100g

Podobne przepisy